17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialFara salarii dupa ce au muncit pe litoral

Fara salarii dupa ce au muncit pe litoral

» Doi muncitori ai unui restaurant de pe litoral au asteptat in zadar sa-si primeasca banii pentru cele doua luni muncite pe plaja.

» Desi li s-a promis o conventie de munca, baietilor nu le-a fost intocmit nici un contract.

Patronii se sustrag de la plata salariilor. Doi tineri au ramas cu ochii in soare cand au fost chemati sa-si ia banii promisi pentru munca desfasurata de-a lungul verii. "Am lucrat in zona Cazino Mamaia. Vindeam pizza pe plaja. Pentru doua luni mi s-a promis suma de 800 de lei. Cand mai erau cateva zile si se incheia perioada stabilita mi s-a spus ca punctul de lucru se inchide pentru ca nu mai este profitabil. In aceeasi situatie se afla si un alt coleg cu care am lucrat de-a lungul verii.

Patronul ne-a spus sa ne prezentam peste cateva zile la restaurantul Papa Bun, din zona Trocadero, pentru a ne lua salariile. Am facut asa cum ni s-a spus, insa dupa ce am asteptat o perioada buna de timp, patronul a iesit afara si a afirmat ca nu ne cunoaste, ca nu a incheiat nici un fel de conventie de munca si in consecinta nu are sa-mi plateasca nici un drept salarial", a declarat satran Antonio Iuliu, in varsta de 19 ani. Baiatul nu a beneficiat de contract de munca pe durata verii, desi i-a lasat administratorului o copie de pe cartea de identitate pentru a-i face o conventie de munca pe doua luni.

 

Satran Antonio Iuliu este hotarat sa depuna reclamatii la Inspectoratul Teritorial de Munca, Directia de Control Fiscal si Garda Financiara. "Daca nu au fost in stare sa plateasca 1.600 de lei pentru salariile celor doi baieti, poate prefera sa dea 30.000 de lei pentru amenzile care ii asteapta", a adaugat tatal baiatului. Inspectorii ITM au sustinut ca vor incerca sa convinga agentul economic care s-a sustras de la plata salariilor sa acorde banii cuveniti muncitorilor, iar in caz contrar vor aplica sanctiuni usturatoare.

» Nu sunt singurii pacaliti
Baiatul care a lucrat timp de aproape doua luni pe plaja nu a beneficiat de un contract de munca sau o conventie care sa ateste ca acel patron trebuie sa-i acorde drepturi salariale. Doar diversi martori pot dovedi ca el impreuna cu prietenul sau au vandut pizza pe plaja. "Bucatareasa este singura care si-a primit salariul. Ea a lucrat la acelasi patron de mai multi ani. Cand am fost la Trocadero mai asteptau vreo sapte-opt persoane sa-si primeasca banii. Trebuiau sa fie corecti de prima data. Noi nici macar nu dadeam bonuri", a conchis satran Antonio Iuliu.

Cele mai citite

Bărbat prădat de soție și de socrul său. Hoții au dat foc casei și au furat 200.000 de euro

Un incendiu izbucnit într-o locuință din Bragadiru a scos la iveală un caz de furt. După ce polițiștii au intervenit duminică la solicitarea unui...

Ședință de urgență la Ministerul Mediului, în contextul debitelor Dunării

La ședință participă reprezentanți de la Apele Române și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Reprezentanții instituțiilor care urmăresc cotele Dunării vor merge în...

Ambasadorului SUA la Budapesta a criticat Ungaria pentru apropierea de Putin

Ambasadorului SUA, David Pressman, la Forumul Budapesta 2024, din data de 18 septembrie, a vorbit despre alegerile din SUA și legătura dintre pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă