25.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialFara Federer sau Djokovici in Cupa Davis!

Fara Federer sau Djokovici in Cupa Davis!

Pentru a treia oara consecutiv, echipa de Cupa Davis a Romaniei se va bate in barajul pentru evitarea retrogradarii din Grupa Mondiala, iar in cadrul tragerii la sorti programate astazi la Londra isi va afla adversarii. Meciul va avea loc in luna septembrie, victoria pastrandu-ne in Grupa Mondiala, in timp ce infrangerea ne-ar retrograda in Grupa Euro-Africana.

Chiar daca este cap de serie, romania  ("aruncata" in aceasta situatie de Franta, care ne-a invins in februarie la Sibiu) ar putea intalni in aceasta faza a competitiei tari cu jucatori de top, precum Serbia, care il are pe Novak Djokovici, numarul 3 ATP, sau Elvetia, cu Roger Federer liderul ierarhiei mondiale, care ne-a mai invins o data aproape de unul singur. Potrivit clasamentului mondial al faimoasei competitii, capii de serie la tragerea la sorti sunt Croatia (locul 5), Slovacia (8), Australia (10), Belgia (12), Coreea de Sud (13), Romania (14), Austria (15) si Israel (16), celelalte echipe care urmeaza a juca barajul fiind Elvetia (17), Serbia (18), Chile (19), Peru (20), Marea Britanie (21), Brazilia (22), Olanda (23) si India (24). Potrivit declaratiilor specialistilor, pentru noi, cei mai convenabili adversari ar fi brazilienii sau indienii. "Ideal ar fi daca am juca la Bucuresti cu Brazilia sau India.

 

Am prefera Brazilia, pentru ca am juca in Romania. Evident ca ne-ar placea sa jucam si cu India, dar probabil s-ar trage la sorti, pentru ca nu am mai jucat cu ei din 1971 si nu se mai pune, pentru ca se contabilizeaza de la noul sistem al Cupei Davis. Cel mai greu ar fi cu Serbia, chiar daca si cu ei s-ar trage la sorti", a precizat Florin Segarceanu, antrenorul nationalei Romaniei.
Romania ar intalni pe teren propriu Brazilia si Marea Britanie, ar juca in deplasare cu Elvetia, Chile si Olanda, iar in cazul in care ar cadea cu Peru, India sau Serbia, gazda ar fi desemnata prin tragere la sorti.

Argentina-Rusia si SUA-Spania sunt partidele din semifinalele Grupei Mondiale a Cupei Davis care se vor disputa in perioada 19-21 septembrie. Cehia, Suedia, Germania si Franta au fost eliminate in sferturi.

Cele mai citite

Accident mortal: un șofer a plonjat cu mașina în lacul Pantelimon

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul nu avea permis de conducere Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, sâmbătă, în jurul orei 10,10, polițiştii au...

Boloș nu exclude creșterea taxelor după alegeri

Ministrul de Finanțe reamintește că România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025 Marcel Boloș a declarat, într-o intervenție televizată, că România...

Jucătoare de tenis cunoscute la pariuri

Tenisul feminin a oferit, de-a lungul timpului, partide memorabile ce nu pot fi uitate de pasionații acestui sport. Nume importante din circuitul WTA au...
Ultima oră
Pe aceeași temă