14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialFără De Zerbi la Basel

Fără De Zerbi la Basel

CFR Cluj a plecat luni dimineaţă la Basel, în Elveţia, acolo unde va disputa, marţi, meciul decisiv pentru calificarea în primăvara Europa League, fără unul dintre cei mai în formă jucători, Roberto de Zerbi. Ardelenii sunt la egalitate de puncte cu elveţienii în grupa E a Ligii Campionilor şi mai au chiar şanse şi la promovarea în optimile de finală ale Ligii. Pentru a mai juca şi anul următor în cea mai importantă competiţie intercluburi din fotbalul european, clujenii au nevoie şi de jocul rezultatelor, dar pentru a merge în Europa League sunt doar la mâna lor. O victorie marţi seara ar însemna calificarea 100% în primăvara Europa League, indiferent de rezultatul meciului cu AS Roma, din ultima etapă. În cazul în care vor face egal sau vor pierde, campionii trebuie să aştepte partida din Gruia cu Roma, dar şi jocul rezultatelor. Deşi îi aşteaptă cel mai important joc din actuala campanie europeană, feroviarii au plecat în Elveţia fără italianul Roberto de Zerbi.

Înlocuitorul Kone

Al doilea marcator al CFR-ului în acest sezon, după Lacina Traore, a acuzat o stare avansată de oboseală la finalul meciului cu Gaz Metan Mediaş, de vineri. Faptul că a evoluat foarte puţin în ultimul an competiţional s-a văzut în condiţia fizică a lui De Zerbi, iar antrenorul Sorin Cârţu a preferat să-l lase la Cluj pe italian, care va fi titular, însă, în derby-ul cu Steaua Bucureşti, din ultima etapă a turului. Astfel, Cadu şi compania trebuie să facă tot ce le stă în putinţă pentru a obţine un rezultat mare la Basel şi pentru a califica CFR-ul, în premieră, în primăvara unei competiţii europene. „Avem un moral foarte bun, pentru că Liga Campionilor este diferită de Liga I, iar aici avem şanse reale să ne îndeplinim obiectivul. Presiunea mai mare este pe cei de la Basel, pentru că joacă pe propriul teren, dar va fi un meci foarte greu, chiar mai dificil decât cel cu Roma, pe care îl vom juca acasă. Cu Basel e o partidă decisivă şi sper că voi juca şi eu câteva minute. Nu sunt supărat pe domnul Cârţu, eu încerc să mă antrenez foarte bine şi îmi aştept rândul”, a declarat Emmanuel Kone, cel care are cele mai mari şanse să-l înlocuiască pe De Zerbi la mijlocul terenului. FC Basel-CFR Cluj va începe la ora 21:45.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă