20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFantana arteziana unicat in Romania

Fantana arteziana unicat in Romania

Primaria municipiului Tulcea a inaugurat o fantana arteziana unicat in Romania.

Fantana este amplasata in imediata apropiere a Primariei, in Piata Tricolorului, care a inceput sa fie reamenajata in urma cu aproape un an, inaugurarea pietei avand loc cu aproape doua luni mai devreme decat termenul prevazut in contract. "Este o fantana arteziana unica in Romania, cu cea mai lunga perdea si cascada cu cadere libera de apa din tara. Unele persoane sustin ca este mult prea mare pentru centrul nostru, dar efectul de lumini cred ca va fi apreciat de foarte multi tulceni", a declarat primarul Constantin Hogea.

Piata Tricolorului, cunoscuta mai mult sub numele de Piata Civica, a fost amenajata, conform informatiilor furnizate de Primaria municipiului, in 1970-1972, pe locul unde se aflau mai multe locuinte confiscate de regimul comunist. Prima renovare a acesteia a avut loc in perioada 1987-1988, atunci cand s-a refacut si faleza orasului, de-a lungul timpului aspectul sau devenind inestetic.
In Piata Tricolorului se afla principalele institutii administrative ale orasului si judetului, Primaria Tulcea, Prefectura judetului si Consiliul Judetean, in centrul acesteia aflandu-se statuia ecvestra realizata in bronz a domnitorului Mircea cel Batran, care a alipit Dobrogea de Tara Romaneasca. In timpul lucrarilor de renovare a Pietei Tricolorului, statuia domnitorului, realizata de sculptorul Ion Jalea, a fost reabilitata de un grup de absolventi ai Institutului de Arta Plastica din Iasi.

Cele mai citite

Pariez pe Ostaș!

Dacă lipsește ceva României actuale este instituția anticipării. Hazardul ne guvernează. Mișcările în cercurile politice sunt predictibile, dar nu proiective. Sigur că nu deplângem...
Ultima oră
Pe aceeași temă