21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialFanii „U" Cluj ameninţă cu proteste dacă joacă şi CFR pe „Cluj...

Fanii „U” Cluj ameninţă cu proteste dacă joacă şi CFR pe „Cluj Arena”

Oficialii de la CFR Cluj au declarat că, în cazul în care alb-vişiniii vor întâlni un adversar european de clasă, iar cererile de bilete vor fi numeroase, nu exclud ideea ca meciul să se joace pe noul stadion al judeţului, „Cluj Arena”, mult mai încăpător decât cel din Gruia.

Acest lucru, cum era de aşteptat, a stârnit nemulţumire în rândul suporterilor Universităţii Cluj, care au ameninţat cu un val de proteste dacă CFR va juca pe noua arenă în altă postură decât cea de oaspete. Ba mai mult, fanii s-au legat şi de o declaraţie din trecut a preşedintelui Consiliului Judeţean, Alin Tişe, care a spus că numele noului stadion va fi dat şi prin implicarea mediului economic. Afirmaţie tradusă de fanii lui „U” prin faptul că finanţatorul CFR-ului, omul de afaceri Arpad Paszkany, ar fi interesat de numele arenei.

„Asociaţia „Şepcile Roşii 1919″ respinge orice formă de implicare a finanţatorului echipei CFR Cluj, Arpad Paszkany, în atribuirea denumirii noii arene construită în Parcul Central. În cazul implicării domnului Arpad Paszkany în acest proces, suporterii Universităţii Cluj vor refuza să participe la meciurile desfăşurate de echipa favorită pe noua arenă, lăsând loc şi altor forme de protest”, se arată într-un comunicat al asociaţiei respective postat pe site-ul suporterilor, ucluj.ro.

Demers nejustificat

De asemenea, fanii „studenţilor” le atrag atenţia CFR-iştilor că „U” Cluj îşi desfăşoară meciurile de pe teren propriu la Alba Iulia şi pentru că echipa nu a primit nici o invitaţie din partea rivalilor de a împărţi arena din Gruia, „chiar dacă susţinătorii şi reprezentanţii clubului Universitatea Cluj nu ar fi acceptat o astfel de propunere”.

În acest sens, „U”-iştii nu văd de ce ar trebui ca echipa lor favorită să împartă cu CFR noua arenă. „Atunci când echipa Universităţii Cluj îşi desfăşura meciurile din Liga I şi a II-a pe stadionul „Ion Moina”, suporterii echipei pe care domnii Mureşan şi Paszkany o conduc luau în derâdere stadionul menţionat anterior, numindu-l o ruină. De asemenea, domnii Paszkany şi Mureşan ar trebui să urmărească media de spectatori avută pe stadionul  „Dr. Constantin Rădulescu” atât la meciurile din campionat cât şi la cele din Champions League din sezonul 2010-2011. Media spectatorilor indică clar faptul că demersul dânşilor de a juca meciuri internaţionale pe noua arenă din Cluj nu are nici o justificare”, mai scrie în comunicatul fanilor.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...
Ultima oră
Pe aceeași temă