21.1 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialFanii lui DD: „Să ne rugăm în genunchi pentru domnul Dan"

Fanii lui DD: „Să ne rugăm în genunchi pentru domnul Dan”

Reţinerea lui Dan Diaconescu de către procurorii DNA a stors lacrimi pe obrajii a cel puţin patru femei casnice. Doamnele Alis, Elena, Felicia şi Marinela erau azi, în jurul prânzului, singurele care deplângeau „nedreptatea odioasă” care i se făcea „celui mai de treabă om de la televizor”. Nu se cunosc între ele, dar afecţiunea „pentru cel care este o scamă de om, de poţi să-l cuprinzi cu două palme”, le-a adus la sediul televiziunii poporului. Cu toatele au plâns când l-au văzut cu cătuşe la mâini pe cel care le ţine treze nopţi întregi. Întrebarea dacă Dan Diaconescu ar putea avea vreo vină stârneşte în sufletul fanelor reacţii previzibile. Doamnele Elena şi Felicia se încruntă şi aruncă săgeţi pe sub sprâncene, doamna Marinela îşi pune mâna la gură la auzul unei asemenea nesăbuinţe iar doamna Alis strigă un „NU!” care-l dezmorţeşte pe paznicul clădirii de pe Bulevardul Preciziei din plictiseală.

Agentului de pază încă nu i s-a şters din memorie descinderea mascaţilor de ieri, care l-au pus şi pe el pe burtă şi i-au urlat să nu se mişte. „Şi nu numai pe mine! Pe toată lumea, reporteri, femei de serviciu!”, răbufneşte el. În ce priveşte numărul celor care l-au susţinut azi pe Dan Diaconescu, spune că au fost câţiva. „Nu ştiu câţi, că nu i-am numărat. Dar au fost. Am avut parte şi de nebuni, şi de aurolaci”.

Nu trece mult şi din cealalată parte a parcării, vine o femeie cu părul vâlvoi, îmbrăcată ponosit, care târăşte o sacoşă şi strigă că are un memoriu de depus la OTV. „Ce memoriu, cară-te de aci! Aici sunt numai oameni serioşi, nu ţi-am zis să nu mai vii?”. „Bineeee! Atunci mă duc la TVR!”, ameninţă femeia şi se întoarce brusc, îndreptându-se cu paşi repezi spre staţia de metrou.

„Să facem un apel să vină poporul!”

„Mă aşteptam să fie aici lumea de pe lume, să fie plină parcarea asta. Să facem un apel să vină poporul, să ne rugăm în genunchi pentru domnul Dan!”, se agită doamna Alis, de pe partea cu oameni serioşi a parcării, şi le instigă şi pe celelalte la acţiune. Dar sunt prea puţine şi aplombul durează doar câteva minute, timp în care ridică tonul, se ridică de pe băncuţa din faţa sediului, întreabă paznicul ce pot face pentru domnul Diaconescu. Apoi se liniştesc şi încep să vorbească iar despre soţul care nu plăteşte pensia alimentară, despre şefa care n-a plătit salariul, despre Iliescu, Năstase, procurorii care sunt cu toţii corupţi. Pentru toate acestea, vor dreptate de la OTV şi toate spun că ar fi o adevărată tragedie dacă s-ar închide.
„Doamne fereşte! Păi eu abia aştept să vină seara să mă uit. Îmi plac toate emisiunile, ai ce să înveţi, ai la ce să te uiţi! Nu ca la alte televiziuni!”, explică doamna Elena pasiunea pentru nopţile petrecute cu ochii lipiţi de faţa încercănată de atâtea ore de emisie a lui Dan Diaconescu.

„Dan Diaconescu în direct”, fără Dan Diaconescu

Vocile celor patru fane, cărora tocmai li s-au alăturat încă două femei şi un bărbat, sunt estompate de cele ale invitaţilor la emisiunea „Dan Diaconescu în direct”, varianta fără Dan Diaconescu, care răsună din boxa trasă în faţa clădirii.
Aici, prezentatorul de rezervă arată din când în când spre scaunul şefului, lăsat gol toată noaptea. Comunicarea se face în două registre verbale: „corupţi”, „şantajabili”, „manipulaţi” sunt procurorii, „nedreptăţit”, „nevinovat”, „modest” şi „sincer” e Dan Diaconescu. În dreapta ecranului se repetă, obsedant, imaginile cu patronul OTV care-şi arată cătuşele când iese din sediul DNA. Pe banda neagră de la jumătatea ecranului se înşiră, la nesfârşit, mesajele fanilor, care, invariabil, cer procurilor să le fie ruşine.
Doi cameramani au grijă ca totul să funcţioneze ca la carte, să fie mândru patronul de ei. Unul tocmai s-a întors de la DNA, unde a fost toată noaptea. Celălalt e curios cum arăta şeful. „Cum să fie? S-a speriat când i-a văzut pe ăia cu bliţuri şi camerele peste el.” „Ei, şi tu acum, cum să se sperie el de un bliţ? Era obosit, doar atât”, vine răspunsul colegului.

„Deci să-i daţi drumul, da?”

Susţinătorii din parcare- acum în număr de şapte – n-au ce căuta înăuntru, ei sunt invitaţi să-şi pună păsul în faţa unei camere video amplasate în faţa sediului. Doamna Alis a vorbit deja poporului – în direct, crede ea – despre cele trei participări la emisiuni de la OTV şi despre cum l-ar da pe fostul soţ, care nu plăteşte pensia alimentară copiilor, la schimb procurorilor pentru prezentatorul preferat.
Doamna Elena a venit tocmai din Colentina ca să se proptească în faţa camerei şi să spună, pe nerăsuflate, doar atât: „Am venit să-l susţin pe domnul Dan, că e nevinovat. Deci să-i daţi drumul, da?” De aici, se va duce direct la biserică, să aprindă o lumânare şi să se roage „direct la Dumnezeu” pentru acelaşi domn Dan.

Cele mai citite

Iohannis anunță de la ONU că nu a dorit o lege pentru el: „Nu este posibil să se facă o lege pentru o persoană“

Președintele Klaus Iohannis a subliniat în cadrul mesajului său de la ONU că nu este posibil să se creeze o lege dedicată unei persoane,...

Iohannis se delimitează de proiectul PNL: Voi avea grijă să nu fie o lege doar pentru mine

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la New York, despre modificarea legii care i-ar fi permis să candideze la Senat, că nu a dorit...

Sabrina Ionescu, eroină în play-off-ul WNBA! New York Liberty avansează în semifinale

Sabrina Ionescu a avut o prestație remarcabilă în meciul de play-off al WNBA, calificându-și echipa, New York Liberty, în semifinale. Miercuri dimineața, jucătoarea de baschet...
Ultima oră
Pe aceeași temă