29.7 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialFamilie cu un copil de un an, rătăcită pe un drum forestier

Familie cu un copil de un an, rătăcită pe un drum forestier

O familie cu un copil de un an şi cinci luni s-a rătăcit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în zona Fundăţica, lângă Bran, pe un drum forestier, ajungând cu maşina într-o râpă. Famililia a fost ajutată să coboare în siguranţă cu ajutorul jandarmilor montani şi a salvamontiştilor.

Potrivit Salvamont Bran, familia, formată din doi adulţi cu vârstele de 32 de ani şi un copil de un an şi cinci luni, a solicitat ajutor prin serviciul de urgenţă 112, în jurul orei 22.00, după ce s-au rătăcit pe un drum forestier şi apoi au ajuns cu maşina într-o râpă.

În ajutorul turiştilor rătăciţi a pornit o echipă formată din cinci salvamontişti şi doi jandarmi montani, familia fiind coborâtă în siguranţă în localitatea Bran în cursul nopţii.

„Au venit după noi jandarmii montani şi Salvamont Bran şi ne-au scos din râpa în care am intrat cu maşina fără să vrem pentru că ne-am pierdut calea de urmat de la drumul naţional la pensiune. Fiind noapte, GPS-ul neindicând exact poziţia, am ajuns cu autoturismul într-o pantă abruptă care dădea spre un râu şi am rămas înţepeniţi acolo, eu soţia şi copilul mic“, a povestit turistul.

Aceasta a fost, practic, ultima intervenţie a Serviciului Salvamont Bran, care, începând cu data de 1 aprilie, din lipsă de finanaţare de la bugetul local, a fost desfiinţat.

Salvamontiştii au format o asociaţie cu care Primăria Bran a încheiat un contract pe perioadă determinată, fondurile necesare funcţionării fiind susţinute prin donaţii.

Cele mai citite

VIDEO. Valeriu Iftime i-a decis soarta lui Bogdan Andone. Anunțul patronului de la FC Botoșani

Bogdan Andone, antrenorul care a reușit să o salveze in extremis de la retrogradare pe FC Botoșani, și-a prelungit contractul cu formația moldoveană pentru...

Interviu – Adrian Voican, vicepreședinte ANAT, soluții pentru atragerea turiștilor străini: ,,Să nu aibă barieră de viză, să aibă zboruri directe”

Adrian Voican, vicepreședinte ANAT, a declarat într-un interviu pentru R.L. că România ar putea să atragă mai mulți turiști străini prin faptul că ar...

Mesagerul de pace al Papei Francisc, cardinalul Zuppi, va merge la Moscova și la Kiev

Cardinalul Matteo Zuppi, mesagerul Papei Francisc în vederea restabilirii păcii în Ucraina, urmează să ajungă la Moscova și la Kiev. Cardinalul Zuppi și-a exprimat disponibilitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă