7.4 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialFamilia lui Mohamed Morsi îl va da în judecată pe şeful armatei...

Familia lui Mohamed Morsi îl va da în judecată pe şeful armatei pentru răpire

Familia lui Mohamed Morsi îl va da în judecată, la nivelul unor în instanţe naţionale şi internaţionale, pe comandantul forţelor armate egiptene, generalul Abdel Fatah al-Sisi, pentru “răpire”, relatează Mediafax.

“Suntem pe cale să declanşăm proceduri legale, pe plan local şi internaţional, (atât) împotriva lui Abdel Fattah al-Sissi, şeful loviturii de stat sângeroase, (cât) şi a grupului său pucist”, a declarat Shaimaa Morsi, fiica lui Mohamed Morsi, într-o conferinţă de presă la sediul Sindicatului Inginerilor.

“Îl considerăm pe şeful loviturii de stat şi gruparea sa întru totul responsabili pentru sănătatea şi integritatea preşedintelui Morsi”, a adăugat fiica lui Morsi, fără să spună dacă a existat vreun contact între familie şi Morsi, deţinut în secret de către armată, după ce l-a destituit pe 3 iulie.

Citeşte şi John Kerry: Este “prematur” să ştim în ce direcţie se va îndrepta Egiptul

O serie de ţări, inclusiv Statele Unite şi Germania, au cerut eliberarea acestuia.

Noile autorităţi au respins aceste cereri, dar au anunţat la 10 iulie că acesta se află într-un “loc sigur” şi că este “tratat în mod demn”.

Morsi a fost audiat pe 14 iulie de justiţie asupra circumstanţelor evadării sale din închisoare în 2011, în timpul revoluţiei, potrivit unor surse judiciare.

Cele mai citite

Dan Ilie Morega, fost prefect va avea nevoie de însoțitor

A apărut și rezultatul expertizei psihiatrice pentru Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj, prins de patru ori la volan fără permis. În...

Ședință de pomină la Consiliul Local Curtea de Argeș, cu îmbrânceli și înjurături

Ședință cu scandal, marți, la Consiliul Local Curtea de Argeș, unde proiectele trecute pe ordinea de zi au reușit să ducă la o...

Salarii mai mari pentru angajații Primăriei Capitalei

Primăria Capitalei are în plan să mărească salariile angajaților. În acest sens, în cursul zilei de mâine, Consiliul General al Capitalei va dezbate...
Ultima oră
Pe aceeași temă