20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFamilia lui David Carradine apeleaza la FBI

Familia lui David Carradine apeleaza la FBI

Familia actorului David Carradine, care a fost gasit decedat in camera sa de hotel din Bangkok, cere ajutorul autoritatilor americane si FBI-ului pentru anchetarea mortii acestuia, ca urmare a rapoartelor contradictorii despre modul in care trupul lui Carradine a fost descoperit, informeaza Mediafax.

David Carradine, protagonistul seriei "Kung Fu" si al filmelor "Kill Bill", de Quentin Tarantino, a fost gasit mort, corpul sau fiind dezbracat complet, in hotelul de lux Nai Lert Park, din centrul capitalei Thailandei, iar politia a invocat initial o posibila sinucidere.

Actorul, in varsta de 72 de ani, juca intr-un nou film – "Strech", in regia lui Charles de Meaux, produs de societatea franceza MK2 -, decesul sau survenind chiar cu trei zile inainte de incheierea filmarilor.

Mark Geragos, avocatul care il reprezinta pe fratele actorului, Keith Carradine, a declarat, sambata, ca familia a inaintat o cerere catre Biroul Federal American de Investigatii (FBI), cerandu-le anchetatorilor sa ia legatura cu autoritatile thailandeze cu privire la ancheta.

"Au facut acest lucru pentru ca au aparut rapoarte contradictorii, iar natura acestora a nelinistit familia", a precizat Geragos.

Speculatiile privind moartea lui Carradine au explodat, dupa ce trupul sau a fost descoperit de catre o camerista, in baia camerei de hotel, dezbracat.

In timp ce medicii legisti asteapta rezultatele testelor toxicologice, media tailandeza a invocat drept posibile cauze ale decesului sinuciderea sau un act sexual care a luat o intorsatura urata si care ar fi putut produce asfixierea actorului.

O serie de rapoarte arata ca actorul avea o sfoara in jurul gatului si a organelor genitale, in timp ce altele speculeaza faptul ca acesta avea mainile legate la spate. Niciuna dintre ipoteze nu a fost confirmata oficial.

Conform avocatului, familia lui Carradine nu detine alte informatii decat cele scrise in mass-media, acesta fiind si unul dintre motivele pentru care au apelat la FBI.

"As vrea, de dragul lor, sa aiba mai multe informatii, dar este exact opusul. Primesc informatii contradictorii", a precizat Geragos.

La Bangkok, reprezentantii politiei au declarat ca ar putea trece cateva saptamani pana medicii legisti sa poata preciza cu exactitate care a fost cauza decesului in cazul lui Carradine.

"La ora actuala interogam mai multi martori. Va dura circa trei saptamani pana vom obtine rezultatele testelor si vom putea spune ce s-a intamplat", a declarat colonelul de politie Somprasong Yentuam, precizand ca, din punctul sau de vedere, asfixierea este cel mai probabil cauza mortii actorului.

Totodata, conform televiziunii thailandeze, trupul lui Carradine a fost transportat la Los Angeles sambata dimineata, informatie confirmata si de avocatul familiei.

Pe de alta parte, actori si regizori cunoscuti isi exprima regretul la aflarea vestii disparitiei lui David Carradine, transmite BBC.

Martin Scorsese: Carradine a fost "un actor cu un talent unic"

"Ne-am cunoscut cand am facut «Boxcar Bertha/ Jaf la drum de fier» impreuna, cu aproape 40 de ani in urma. Am amintiri foarte placute legate de timpul petrecut impreuna pentru munca la acel film. (…) David a fost un colaborator minunat, un actor cu un talent unic si cu o personalitate minunata. Iubea filmele, sa joace in filme, sa faca filme si era extrem de generos", a declarat Scorsese.

Michael Madsen: Am atatea amintiri frumoase cu David

"David este unul dintre primii actori alaturi de care am jucat la inceputul carierei mele si una dintre cele mai apropiate persoane mie. Ma gandeam de cateva zile sa il sun si ii sfatuiesc pe toti cei care se gandesc sa vorbeasca cu cei apropiati, sa o faca atunci, cat timp mai pot. Am atatea amintiri frumoase cu David incat nu as stii de unde sa incep sa le povestesc", a spus si actorul Michael Madsen, care a jucat alaturi de Carradine in "Kill Bill".

Nepoata lui Carradine, actrita Martha Plimpton, l-a descris pe actor drept "punctul de legatura al familiei": "Ne va fi tuturor dor de el si multumim tuturor pentru cuvintele de sustinere pe care ni le-au transmis".

David Carradine a fost pasionat de muzica si fim

David Carradine facea parte dintr-o venerabila familie de artisti de la Hollywood, care ii include si pe tatal sau, actorul John Carradine, si pe fratele sau, Keith Carradine.

Actorul a fost nominalizat de patru ori la premiile Globul de Aur si o data la premiile Emmy si a castigat un premiu National Board of Review. De asemenea, el a primit si premiul publicului in cadrul sectiunii Quinzaine des Realisateurs a Festivalului de Film de la Cannes, pentru rolul sau din filmul "Americana" (1983).

David Caradine a mai jucat in filme precum "Crank: Tensiune maxima" (2009), "Kill Bill: Volumul 2" (2004), "Kill Bill: Volumul 1" (2003), "In captivitate" (2001), "Lumina blanda a diminetii" (2000), "Piratii Paradisului" (1998), "Furia" (1997), "Kung Fu – Legenda continua" (1993), "Pasarea pe sarma" (1990), "Behind Enemy Lines" (1986), "Kung Fu: The Movie / Arta simturilor" (1986), "Lupul singuratic" (1983), "Gauguin, salbaticul" (1980), "Crimele din Mica Italie" (1973), "Kung Fu" (1972).

De asemenea, Carradine a avut ca pasiune si muzica, el inregistrand, de-a lungul carierei sale, peste 60 de piese apartinand unor genuri muzicale diferite.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă