22.2 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialFamilia Adamescu respinge รฎncฤƒ o datฤƒ acuzaลฃiile: โ€œNu am semnat niciun contract...

Familia Adamescu respinge รฎncฤƒ o datฤƒ acuzaลฃiile: โ€œNu am semnat niciun contract cu Black Cubeโ€. Documentul prezentat de Hotnews este o OFERTฤ‚, nu un CONTRACT

Jurnalistul Dan Tฤƒpฤƒlagฤƒ a lansat o nouฤƒ acuzaลฃie nedoveditฤƒ la adresa omului de afaceri Dan Adamescu, aflat în prezent în închisoare. În articolul publicat ieri pe Hotnews se insinueazฤƒ cฤƒ acesta ar fi avut acum un an ลŸi jumฤƒtate o relaลฃie contractualฤƒ cu firma israelianฤƒ Black Cube, implicatฤƒ ulterior în scandalul spionฤƒrii procurorului ลŸef al DNA. În realitate, cele douฤƒ cazuri, alฤƒturate în mod tendenลฃios, nu au nicio legฤƒturฤƒ.

Tฤƒpฤƒlagฤƒ îลŸi începe textul menลฃionând “prima acลฃiune Black Cube, din martie 2015, al cฤƒrei beneficiar era Dan Adamescu”, acลฃiune care ar fi avut ca nume de proiect “Volcanic Eruption”. Jurnalistul prezintฤƒ apoi douฤƒ pagini disparate dintr-un document, nesemnat ลŸi neลŸtampilat, care poartฤƒ antetul firmei israeliene. În documentul respectiv se aratฤƒ clar, la punctul 3, cฤƒ este vorba de o propunere/ofertฤƒ (“this proposal”).

Cu toate acestea, autorul articolului se întreabฤƒ: Care erau însฤƒ obiectivele lui Dan Adamescu, aลŸa cum rezultฤƒ din contract? Cititorii Hotnews sunt induลŸi astfel în eroare cฤƒ documentul ar fi un contract ลŸi nu o ofertฤƒ. Câteva rânduri mai jos, Tฤƒpฤƒlagฤƒ schimbฤƒ din nou termenul: “Oferta a fost fฤƒcutฤƒ de Black Cube Strategy UK Ltd, firma de consultanลฃฤƒ strategicฤƒ ลŸi business intelligence cu sediul la Londra.” Pentru ca, în finalul articolului, sฤƒ revinฤƒ la termenul iniลฃial: Obiectivul contractului cu Black Cube n-a fost însฤƒ atins, deoarece Înalta Curte de Casaลฃie ลŸi Justiลฃie l-a condamnat definitiv pe 27 mai 2016 pe omul de afaceri Dan Adamescu la 4 ani ลŸi 4 luni închisoare cu executare”.

ลži mai gravฤƒ este manipularea pe care Tฤƒpฤƒlagฤƒ o întreลฃine, alฤƒturând aceastฤƒ propunere/ofertฤƒ de scandalul tentativei de spionare procurorului ลŸef al DNA, izbucnit la începutului acestui an. În acest caz, DIICOT a reลฃinut în luna aprilie doi angajaลฃi ai Black Cube, iar recent l-au pus sub acuzare pe un fost ofiลฃer SRI.

În legฤƒturฤƒ cu aceste acuzaลฃii, poziลฃia familiei Adamescu rฤƒmâne aceeaลŸi ca ลŸi pânฤƒ acum: nu a semnat vreun contract cu firma Black Cube ลŸi nu are nicio legฤƒturฤƒ cu presupusa spionare a procurorului ลŸef al DNA.

Nu a fost ลŸi nu este nevoie de angajarea unei firme de investigaลฃie precum Black Cube pentru a relata motivarea politicฤƒ, încฤƒlcฤƒrile drepturile omului ลŸi flagranta netemeinicie a urmฤƒririi penale ลŸi a condamnฤƒrii lui Dan Adamescu, care continuฤƒ în acest moment cu procesul meu de extradare. Dan Adamescu a fost declarat vinovat din prima zi de proces ลŸi arestat cu motivul cฤƒ este un om de afaceri influent. I s-a refuzat pe urmฤƒ eliberarea pe motiv cฤƒ refuzฤƒ sฤƒ-ลŸi admitฤƒ vinovฤƒลฃia. Dovezile procurorilor constau în mฤƒrturia unui singur martor care a organizat devalizarea firmei insolvente. Cerem statului român oprirea imediatฤƒ a tuturor actelor împotriva familiei Adamescu ลŸi firmelor din grupul The Nova Group (TNG). Amintim cฤƒ TNG a dat în judecatฤƒ statul român la Curtea Internaลฃionalฤƒ de Arbitraj de la Washington pentru falimentul forลฃat al companiei Astra Asigurฤƒri regizat de KPMG la comanda ASF sub conducerea domnilor Dan Radu RuลŸanu ลŸi MiลŸu Negriลฃoiu”, a declarat Alexander Adamescu.

Cele mai citite

Germania, Franศ›a ศ™i alte state UE fac eforturi pentru a accelera รฎntoarcerea migranศ›ilor รฎn ศ›ฤƒrile lor

ศ˜aptesprezece ศ›ฤƒri europene au cerut Comisiei Europene sฤƒ รฎnฤƒspreascฤƒ regulile UE privind returnarea migranศ›ilor ilegali รฎn ศ›ฤƒrile lor de origine Scrisoarea cฤƒtre Comisia Europeanฤƒ a...

Studentฤƒ cazatฤƒ รฎn regie, muศ™catฤƒ de ploศ™niศ›e. A ajuns la spital

Octavian Berceanu, fostul ศ™ef al Gฤƒrzii Naศ›ionale de Mediu, a publicat imagini pe contul sฤƒu de Facebook cu o studentฤƒ cazatฤƒ la un cฤƒmin...

Amenzile pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat

ศ˜oferii vor avea la dispoziศ›ie 24 de ore pentru a achita taxa, fฤƒrฤƒ a mai fi penalizaศ›i automat Sistemul va fi similar cu cel care...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ