8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialFalcă: Documentele ridicate de la primărie vizează o singură firmă care are...

Falcă: Documentele ridicate de la primărie vizează o singură firmă care are contracte cu noi

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a confirmat, joi, că poliţiştii au ridicat din sediul primăriei mai multe contracte şi documente referitoare la o singură firmă, spunând că documente similare au fost cerute şi altor administraţii din ţară care au contracte cu societatea respectivă, informează Mediafax.

“Au cerut informaţii şi documente referitoare la procedurile de achiziţie, contractele semnate şi câştigătorii acestor contracte. Le-am pus la dispoziţie documentele. Solicitarea se referă la o singură firmă şi am înţeles că solicitări similare au fost şi către alte administraţii publice locale din alte judeţe care au avut contracte cu această firmă”, a spus Falcă, fără a preciza despre ce firmă este vorba.

El a precizat că în prezent actuivitatea în Primăria Arad se desfăşoară normal, urmând să aibă loc şedinţa Consiliului Local.

Joi, poliţiştii au ridicat de la Primăria Arad mai multe documente legate de licitaţiile la care a participat firma Confort Construct din Timişoara.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici, ancheta se referă la dosarul în care Primăria Timişoara a semnalat că a fost falsificată semnătura primarului Gheorghe Ciuhandu şi a altor funcţinari ai Primăriei Timişoara pe documente prezentate de Confort Construct la o licitaţie organizată în Arad.

“Procurorii arădeni s-au autosesizat la vremea respectivă, iar acum probabil că au extins cercetarea pentru că solicitarea a fost pentru copii de pe toate documentele de la licitaţiile la care a participat firma Confort Construct. În momentul de faţă avem câteva contracte semnate cu această firmă, unul dintre ele vizând întreţinerea unor străzi din municipiul Arad”, a declarat Drăghici.

Conform acesteia, la sediul Primăriei Arad s-au prezentat numai poliţişti, nu şi procurori, nefiind vorba despre o percheziţie a DNA.

De altfel, Direcţia Naţională Anticorupţie preciza, la rândul său, că sunt ridicate acte de la Primăria Arad şi Consiliul Judeţean într-un dosar aflat în faza actelor premergătoare, nefiind vorba despre percheziţii.

“Cu referire la informaţiile apărute în mass-media în cursul zilei de 29 martie 2011 privind percheziţii efectuate de procurorii DNA la Arad, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să facă următoarele precizări: Nu este vorba de efectuare de percheziţii, ci de ridicare de documente de la Primăria Arad şi de la Consiliul Judeţean Arad într-un dosar aflat în faza actelor premergătoare”, arată DNA într-un comunicat de presă.

Primarul Aradului, aflat la cel de-al doilea mandat, este căsătorit cu Ela Seculici, fiica lui Gheorge Seculici, lider al PDL Arad, iar naşul lor de căsătorie este preşedintele Traian Băsescu.

Gheorghe Falcă, vicepreşedinte al PDL Arad, este judecat pentru fapte de corupţie în legătură cu vânzarea unui teren al municipalităţii unui apropiat al familiei, la un preţ considerat de către procurorii DNA ca fiind sub preţul pieţei.

În 9 martie 2011, dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalul Alba, după ce instanţa supremă a admis strămutarea procesului.

Prima înfăţişare de la Tribunalul Alba era programată în 28 martie 2011, atunci începând o serie de amânări ale termenelor de judecată, din diferite motive. La cel mai recent termen, programat pentru luni, judecata a fost din nou amânată, pentru a zecea oară, până în 7 mai, la cererea avocaţilor inculpaţilor, care au cerut timp pentru studierea unor răspunsuri la obiecţiuni formulate în această cauză.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă