19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFacebook a ales pentru listare piaţa electronică Nasdaq

Facebook a ales pentru listare piaţa electronică Nasdaq

Facebook a ales piaţa electronică Nasdaq pentru a-şi lista acţiunile prin oferta publică iniţială de cinci miliarde dolari programată pentru prima parte a anului acesta, iar titlurile vor fi cotate cu simbolul bursier „FB”, a declarat o sursă apropiată situaţiei, pentru cotidianul Financial Times, informează Mediafax.

Alegerea Facebook va reprezenta o dezamăgire pentru New York Stock Exchange (NYSE), principalul rival al Nasdaq. La NYSE sunt listate alte companii de socializare online, precum LinkedIn şi Yelp.

Oferta publică iniţială de cinci miliarde de dolari a Facebook ar fi cea mai mare a unei companii americane la Nasdaq, potrivit datelor S&P Capital IQ.

Nasdaq OMX, Facebook şi NYSE Euronext au refuzat să comenteze.

Facebook intenţionează să pornească prezentările pentru investitori în mai, potrivit unor surse apropiate companiei, iar listarea ar putea fi gata chiar din mai sau iunie. Facebook a oprit recent tranzacţiile pe pieţele secundare în perspectiva listării.

Nasdaq este piaţa pe care se listau în mod obişnuit companiile din IT înfiinţate de foarte puţin timp, însă în ultimii ani NYSE a înregistrat progrese considerabile. Competiţia este acerbă pentru atragerea de listări, în urma cărora operatorii bursieri obţin venituri şi recunoaştere, însă ulterior acţiunile se pot tranzacţiona în SUA pe orice piaţă de capital.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă