21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialFabrica de pulberi și explozivi de la Făgăraș reia producția

Fabrica de pulberi și explozivi de la Făgăraș reia producția

Creșterea tensiunilor politico – militare în estul Europei are și neașteptate efecte pozitive. Fabrica de pulberi de la Făgăraș, care fusese închisă acum câțiva ani, iși reia activitatea.

Fabrica, situată pe platforma Nitramonia Făgăraș, va produce pulberi și exploziv de tip TNT, atât pentru uz civil cât și militar.

Această decizie a fost anunțată de prefectul județului Brașov, Mihai Mohaci, după întâlnirea avută cu liderii CNSLR Frăţia. Prefectul a precizat că fabrica va reîncepe să funcționeze după ce își va plăti datoriile către Primăria Municipiului Făgăraş, care totalizau, anul trecut, 11 miliarde de lei.

Citește și:  Câți oameni lucrează în industria de apărare

Fabrica de Pulberi este o filială a Companiei Naţionale Romarm.

“Ei au făcut eforturi pentru a-şi rezolva problemele, ca să primească banii de la Romarm pentru comandă şi să dea drumul la producţie“, a explicat prefectul Mohaci.

Fabrica de Pulberi este una dintre cele 15 companii româneşti din industria de apărare care a beneficiat de ștergerea datoriilor istorice la bugetul de stat. Anularea datoriilor către bugetul central fusese decisă acum un an, printr-o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului.

Decizia Executivului a fost determinată de situația politico – militară internațională, care „impune întărirea capacităţii de apărare a României“, a anunțat Guvernul României.

Citește și: Germania vrea să producă mașini blindate în România

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...

Un concert al unei orchestre din Hamburg a fost întrerupt de o mașină de spălat

Incident nefericit la sala de concerte Elbphilharmonie din Hamburg. În timpul unui spectacol în curs de desfășurare al renumitei orchestre de stat a Filarmonicii...
Ultima oră
Pe aceeași temă