16.6 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialExproprieri de 280 milioane de euro

Exproprieri de 280 milioane de euro

» Edilii cer aprobarea Guvernului pentru a prelua de la proprietari aproape 300 de terenuri si case.

» Exproprierile sunt necesare pentru a se putea realiza investitii importante.

Primaria capitalei va plati aproape 280 milioane de euro proprietarilor din mai multe zone ale orasului care vor ramane fara case si terenuri din cauza unor proiecte ale municipalitatii. Pentru a putea construi strazi noi si a le largi pe cele existente, edilii trebuie sa exproprieze aproape 300 de imobile si sa le plateasca proprietarilor acestora o justa despagubire. In sedinta de azi, consilierii generali vor cere Guvernului sa emita o hotarare prin care sa se aprobe declansarea procedurii de expropriere si sumele care vor fi platite proprietarilor.

Strazi noi
Unul dintre proiectele primariei pentru care e necesara exproprierea a 29 de imobile este o noua artera de circulatie – strapungerea Nicolae Grigorescu-Splaiul Dudescu. Pentru a se putea construi aceasta strada, primaria are nevoie de terenuri libere pe strazile: Gospodariei, Ilioara, Soldat C. stefan, Antenei si Bd. N. Grigorescu, pentru care e dispusa sa achite 2,4 milioane de euro. Suma cea mai mare dintre toate exproprierile, aproape 250 de milioane de euro, va fi platita proprietarilor de pe strazile: Baldovin Parcalab, Berzei, Buzesti, Haralambie Botescu, Cameliei, Cobalcescu, Bd. D. Golescu, Calea Grivitei, Calea Plevnei, Gh. Polizu si M. Vulcanescu. Cele 81 de imobile de pe aceste artere vor fi preluate de primarie pentru a se putea construi diametrala nord-sud Buzesti-Berzei-V.Parvan-B.P. Hasdeu-Uranus-Calea Rahovei care va face legatura intre Piata Victoriei si viitoarea Catedrala a Mantuirii Neamului. Pentru exproprierile din zona Pasajului Basarab s-au alocat aproape 24 milioane de euro pe care ii vor primi proprietarii a 16 imobile de pe soseaua Orhideelor, Calea Plevnei, V. Milea, Bd. Garii de Nord, Grozavesti, Econom Cezarescu si Calea Giulesti.

 

» Se largeste Gh. Ionescu Sisesti
Pentru largirea strazii Gh. Ionescu Sisesti-Bd. Ion Ionescu de la Brad, primaria va prelua 136 de imobile pentru care va plati aproape 20 de milioane de euro. Aproximativ 3,5 milioane de euro vor aloca edilii pentru a putea regulariza traseul Bd. T. Vladimirescu, intre strada Cedrilor sI Calea Rahovei, de unde va lua 30 de imobile.

Cele mai citite

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă