30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialExplozii puternice au fost auzite la Tripoli

Explozii puternice au fost auzite la Tripoli

O serie de explozii puternice au fost auzite în noaptea de sâmbătă spre duminică la Tripoli, bastion al regimului liderului libian Muammar Gaddafi, a constatat un jurnalist al AFP, potrivit Mediafax.

Cel puţin 13 explozii au fost auzite cu puţin timp înainte şi după ora 23.00 GMT (02.00 ora României), potrivit acestui jurnalist care nu a putut stabili imediat ţintele vizate.

Televiziunea publică Al Jamahiriya a declarat, la rândul său, că “agresorul colonialist cruciat” (NATO) a desfăşurat raiduri asupra unor zone civile şi militare din cartierul Ain Zara, în estul Tripoli, şi la Tajura, periferia estică a capitalei libiene.

Televiziunea, care citează o sursă militară, a anunţat victime, fără să precizeze însă numărul acestora.

Alianţa Nord-Atlantică, ce conduce operaţiunile militare sub mandat ONU din 31 martie, încearcă să forţeze plecarea colonelului Kadhafi, dar atacurile aeriene nu au adus până în prezent o lovitură decisivă.

Într-un discurs transmis sâmbătă prin difuzoare către mii de libieni reuniţi la Zawiyah, la 50 de kilometri vest de Tripoli, liderul libian a sfidat din nou NATO, jurând că nu va părăsi “niciodată” pământul “strămoşilor” săi şi că se va apăra “până la ultima picătură din sângele său”.

Cele mai citite

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...
Ultima oră
Pe aceeași temă