19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialExplozii puternice au fost auzite la Tripoli

Explozii puternice au fost auzite la Tripoli

O serie de explozii puternice au fost auzite în noaptea de sâmbătă spre duminică la Tripoli, bastion al regimului liderului libian Muammar Gaddafi, a constatat un jurnalist al AFP, potrivit Mediafax.

Cel puţin 13 explozii au fost auzite cu puţin timp înainte şi după ora 23.00 GMT (02.00 ora României), potrivit acestui jurnalist care nu a putut stabili imediat ţintele vizate.

Televiziunea publică Al Jamahiriya a declarat, la rândul său, că „agresorul colonialist cruciat” (NATO) a desfăşurat raiduri asupra unor zone civile şi militare din cartierul Ain Zara, în estul Tripoli, şi la Tajura, periferia estică a capitalei libiene.

Televiziunea, care citează o sursă militară, a anunţat victime, fără să precizeze însă numărul acestora.

Alianţa Nord-Atlantică, ce conduce operaţiunile militare sub mandat ONU din 31 martie, încearcă să forţeze plecarea colonelului Kadhafi, dar atacurile aeriene nu au adus până în prezent o lovitură decisivă.

Într-un discurs transmis sâmbătă prin difuzoare către mii de libieni reuniţi la Zawiyah, la 50 de kilometri vest de Tripoli, liderul libian a sfidat din nou NATO, jurând că nu va părăsi „niciodată” pământul „strămoşilor” săi şi că se va apăra „până la ultima picătură din sângele său”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă