20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialExplozie pe o cale ferată din Daghestan

Explozie pe o cale ferată din Daghestan

Un dispozitiv exploziv plasat pe o linie de cale ferată a provocat duminică dimineaţă deraierea unui tren de mărfuri în regiunea Daghestan, din Caucazul de Nord, au relatat agenţiile ruse de presă, transmite AFP, citata de Newsin.

„La ora 4.05 (3.05, ora României), s-a produs o explozie pe linia ferată, lângă satul Pervomaiskoie, provocând deraierea a opt vagoane ale unui tren de mărfuri”, a declarat pentru Interfax o sursă din serviciile de securitate ale regiunii.

„Nu sunt răniţi sau morţi”, a adăugat sursa.

Un tren de pasageri din oraşul siberian Tiumen având ca destinaţie capitala azeră Baku trebuia să treacă pe respectiva linie ferată două ore mai târziu. Trenul a fost oprit până la repararea şinelor, potrivit Interfax.

Rebelii şi-au intensificat atacurile în ultimele luni în regiunea caucaziană a Rusiei, unde islamiştii luptă împotriva autorităţilor locale pro-Kremlin şi a forţelor de securitate ruse.

Grupul intitulat „Emiratul din Caucaz”, condus de Doku Umarov, a revendicat cele două atentate sinucigaşe comise lunea trecută la metroul din Moscova, în urma cărora 40 de oameni şi-au pierdut viaţa.

Acelaşi grup îşi asumase responsabilitatea şi pentru un atentat comis în noiembrie anul trecut asupra trenului Nevski Express, când au murit 28 de persoane.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă