21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialExplozie la o fabrică de confecții din Bangladesh. 10 persoane au murit,...

Explozie la o fabrică de confecții din Bangladesh. 10 persoane au murit, alte câteva zeci au fost rănite

10 persoane au murit și câteva zeci au fost rănite, luni seara, într-o explozie la o fabrică de îmbrăcăminte de la periferia orașului Dacca, capitala Bangladeshului, informează Reuters, citat de Agerpres.

Accidentul a survenit la o fabrică a companiei locale Multifabs Limited, unde a explodat un cazan de abur. Un oficial al serviciului de pompieri, Palash Chandra Modak, a precizat că nouă persoane au murit în explozie și una a decedat la spital.

Compania a indicat că fabrica funcționa bine și că la cazan au fost făcute recent lucrări de întreținere.

„A fost un accident. Totul mergea bine. Cazanul mergea bine. După lucrările de întreținere, când muncitorii au încercat să-l repornească, el a explodat'', a declarat Mahiuddin Faruqui, șeful companiei și director executiv, pentru Reuters. 

Firma furnizează tricotaje unor clienți din Suedia, Danemarca, Germania, Rusia, Spania, Olanda și Marea Britanie, inclusiv pentru Littlewoods, unul dintre cele mai vechi branduri de retail din Marea Britanie, potrivit site-ului companiei din Bangladesh.

Industria confecțiilor din Bangladesh, care ocupă locul al doilea în lume după China, are patru milioane de angajați și reprezintă 80% din exporturile țării. Multifabs Limited a început să funcționeze în 1992 și a obținut 70 milioane de dolari din exporturi în 2016, aprovizionând branduri precum Lindex, ce aparține retailerului finlandez Stockmann and Aldi, a precizat Mahiuddin Faruqui.

Sectorul confecțiilor din Bangladesh a ajuns să fie monitorizat după ce un complex de producție s-a prăbușit în 2013, provocând moartea a peste 1.100 de persoane, și după ce un incendiu survenit la o fabrică de îmbrăcăminte în 2012 s-a soldat cu moartea a 112 muncitori. Unii activiști i-au criticat pe mulți retaileri pentru că nu au îmbunătățit condițiile de muncă în lanțurile lor de aprovizionare, unde se lucrează multe ore, pe bani puțini, la standarde de siguranță precare.

Cele mai citite

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă