21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialExplozie la o conducta din R. Moldova care transporta gaze rusesti spre...

Explozie la o conducta din R. Moldova care transporta gaze rusesti spre Balcani

O explozie s-a produs duminica dimineata la o sectiune din sudul Republicii Moldova a unei conducte care alimenteaza regiunea Balcanilor cu gaze rusesti, insa livrarile de gaze nu sunt afectate, relateaza agentia rusa Itar-Tass, in pagina electronica.

Incendiul izbucnit a fost stins, iar pompieri, specialisti ai Ministerului pentru Situatii de Urgenta si reprezentanti ai companiei Moldovagaz lucreaza la locul incidentului. Livrarile de gaze continua prin alte conducte, ocolind sectiunea avariata, potrivit ofiterului Serghei Barbu, de la Serviciul de aparare civila si urgente.

Potrivit lui Barbu, explozia s-a produs la ora 04.30, la cinci kilometri de satul Saiti, aflat in apropiere de frontiera cu regiunea ucraineana Odesa.

Conform Departamentului pentru situatii de urgenta al Ministerului de Interne, citat de RIA Novosti, in urma exploziei nu s-au inregistrat victime.

Presedintele Moldovagaz, Alexandr Gusev, a declarat ca sectiunea avariata a conductei va fi reparata pana miercuri. "Tranzitul gazelor catre Balcani nu va fi afectat de incident", a precizat Gusev, adaugand ca uzura conductei sau o sudura deficienta ar putea fi cauza exploziei.

Aceasta este a doua explozie produsa anul acesta la conducta care alimenteaza regiunea Balcanilor cu gaze rusesti, prima avand loc in regiunea Transnistria la 1 aprilie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă