19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialExplozie in centrul Parisului: un mort si 5 raniti

Explozie in centrul Parisului: un mort si 5 raniti

Explozia unui colet-capcana a provocat ranirea a sase persoane, joi, in centrul Parisului, au declarat surse din politie citate de AFP.

Explozia coletului-capcana s-a produs la vechea firma de avocatura a presedintelui francez Nicolas Sarkozy, a informat politia, relateaza Reuters.

Imobilul se afla pe Bulevardul Malesherbes, din vestul capitalei franceze, in Arondismentul 8, un cartier sic al capitalei franceze, la o adresa care corespunde respectivei firme de avocatura.

Parchetul din Paris a anuntat ca explozia produsa joi la Paris nu a vizat fostul cabinet de avocatura al lui Nicolas Sarkozy, asa cum se anuntase initial, ci un altul, situat la al patrulea etaj, fiind destinat unei persoane care face parte din acest cabinet, relateaza AFP.

Persoana ucisa este secretarul unui cabinet de avocati caruia ii era destinat coletul, aflat la al patrulea etaj al unui imobil dintr-un cartier sic al Parisului, in arondismentul al VIII-lea.

La primul etaj al cladirii se afla si fostul cabinet de avocatura al presedintelui Nicolas Sarkozy, dar in acest stadiu politia nu a stabilit nicio legatura intre acesta si explozie. La aceeasi adresa se afla si Fundatia pentru memoria victimelor Shoah.

Un avocat a fost grav ranit, declarase anterior pentru AFP un membru al cabinetului de avocatura vizat. Brigada criminalistica a politiei judiciare a preluat ancheta.

Oliver Brane, care a deschis coletul-capcana pe numele sau precum si pe cel al lui Catherine Gouet-Jenselme, care conduce cabinetul, a fost grav ranit.

Un al doilea colet-capcana, care nu a fost deschis, a fost adresat de asemenea unui cabinet de avocati, potrivit unei surse din politie.

Ministrul francez de interne Michele Alliot-Marie a parasit de urgenta joi Bruxelles-ul, unde urma sa participe la o reuniune cu omologii sai din UE, pentru a merge la locul exploziei unui colet-capcana. Ministrul a "condamnat cu cea mai mare fermitate acest act las si odios", intr-un comunicat.

Un amplu perimetru de securitate a fost instituit in jurul locului exploziei, soldata cu moartea unei persoane si ranirea altor cel putin cinci, potrivit unui bilant al politiei.

Potrivit apropiatilor, Gouet-Jenselme nu cunoaste motivele acestui incident pentru ca "ea nu se ocupa de afaceri sensibile, ci mai degraba de conflicte legate de asigurari, divorturi si imobiliare".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă