7.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialExplozibilul descoperit la bordul a două avioane poartă "amprenta al-Qaida", anunţă SUA

Explozibilul descoperit la bordul a două avioane poartă “amprenta al-Qaida”, anunţă SUA

Secretarul american pentru Securitate Internă, Janet Napolitano, a afirmat sâmbătă că explozibilul descoperit în două colete suspecte, vineri, la bordul unor avioane cargo cu destinaţia Statele Unite, poartă “amprenta al-Qaida”, relatează AFP, citata de Realitatea.net.

“Ştim că autorii acestui act – care poartă amprenta al-Qaida, a al-Qaida în Peninsula Arabă – fac tot ce pot pentru a testa sistemul nostru” de securitate, a declarat Napolitano pentru CNN.

Anterior, ea declarase pentru Fox News că pachetele-capcană continuau să facă obiectul analizelor. “Acestea trebuie realizate de experţi ştiinţifici, iar analizele continuă”, a afirmat oficialul american.

Coletul interceptat pe aeroportul din Dubai, provenind din Yemen, conţinea explozibil şi un sistem de detonare care “poartă amprenta organizaţiilor teroriste ca al-Qaida”, a anunţat sâmbătă poliţia din Dubai, într-un comunicat.

Unul dintre aceste colete “era o imprimantă pentru calculator al cărei tuş conţinea produse explozibile”, se arată în comunicat.

“Dispozitivul a fost pregătit în mod profesionist şi dotat cu un circuit electric legat de o cartelă de telefon mobil, ascunsă în imprimantă”, a adăugat poliţia din Dubai.

Napolitano a reiterat că este necesară sporirea măsurilor de securitate şi de vigilenţă. “Nu există o reţetă miraculoasă, trebuie să existe mai multe niveluri” de securitate, a apreciat ea.

Cele mai citite

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă