21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialExplozibilul descoperit la bordul a două avioane poartă "amprenta al-Qaida", anunţă SUA

Explozibilul descoperit la bordul a două avioane poartă „amprenta al-Qaida”, anunţă SUA

Secretarul american pentru Securitate Internă, Janet Napolitano, a afirmat sâmbătă că explozibilul descoperit în două colete suspecte, vineri, la bordul unor avioane cargo cu destinaţia Statele Unite, poartă „amprenta al-Qaida”, relatează AFP, citata de Realitatea.net.

„Ştim că autorii acestui act – care poartă amprenta al-Qaida, a al-Qaida în Peninsula Arabă – fac tot ce pot pentru a testa sistemul nostru” de securitate, a declarat Napolitano pentru CNN.

Anterior, ea declarase pentru Fox News că pachetele-capcană continuau să facă obiectul analizelor. „Acestea trebuie realizate de experţi ştiinţifici, iar analizele continuă”, a afirmat oficialul american.

Coletul interceptat pe aeroportul din Dubai, provenind din Yemen, conţinea explozibil şi un sistem de detonare care „poartă amprenta organizaţiilor teroriste ca al-Qaida”, a anunţat sâmbătă poliţia din Dubai, într-un comunicat.

Unul dintre aceste colete „era o imprimantă pentru calculator al cărei tuş conţinea produse explozibile”, se arată în comunicat.

„Dispozitivul a fost pregătit în mod profesionist şi dotat cu un circuit electric legat de o cartelă de telefon mobil, ascunsă în imprimantă”, a adăugat poliţia din Dubai.

Napolitano a reiterat că este necesară sporirea măsurilor de securitate şi de vigilenţă. „Nu există o reţetă miraculoasă, trebuie să existe mai multe niveluri” de securitate, a apreciat ea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă