12.4 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Incendiul de la rafinăria Petromidia. Răniții internați la Spitalul de Arși...

UPDATE. Incendiul de la rafinăria Petromidia. Răniții internați la Spitalul de Arși ar putea fi operați miercuri. Bărbatul de la Bagdasar Arseni, în stare gravă

UPDATE 13.31: Reprezentanţii rafinăriei Petromidia au anunţat, marţi, că sunt dispuşi să ofere „orice este necesar pentru tratamentul celor răniţi, precum şi pentru suportarea oricăror costuri de transfer în străinătate în cazul în care acest lucru se impune”, informează News.ro.

——–

Doi dintre bărbații răniți în explozia de la rafinăria Petromidia, internați la Spitalul de Arși din București, sunt stabili hemodinamic și ar putea fi operați în cursul zilei de miercuri. O a treia victimă este internată la „Bagdasar Arseni”, în stare gravă, informează Ministerul Sănătății.

Al patrulea bărbat rănit în explozie a murit, marți dimineață, la Spitalul Bagdasar Arseni. „Bărbatul de 48 (nu 35) de ani cu arsurile cele mai grave a decedat în această dimineață la Spitalul Bagdasar Arseni. Bărbatul de 49 de ani are arsuri de gradul IIB-III pe 23-25% din suprafața corpului. Este stabil, în continuare intubat și i se efectuează în momentul de față o bronhoscopie. În funcție de rezultat, medicii vor decide dacă va fi detubat”, se arată într-o informare a Ministerului Sănătății.

Pe de altă parte, medicul Andrei Carantino a declarat, marți dimineața, la Spitalul Bagdasar Arseni, că starea de sănătate a pacientului este gravă. „E o stare gravă, pentru că are și arsuri de căi respiratorii superioare și inferioare”, a spus el.

Citește și: FOTO + VIDEO. Explozia de la rafinăria Petromedia: Unul dintre cei patru răniți a murit

Starea de sănătate a bărbatului de 34 de ani, internat la Spitalul de Arși cu arsuri de gradul IIB-III pe 15% din suprafața corpulu este stabilă hemodinamic și respirator. Mai mult, Ministerul Sănătății precizează că el a fost detubat după transport, continuă tratamentul și este posibil să fie operat miercuri.

Cel de-al doilea bărbat transportat la Spitalul de Arși, de 58 de ani, are arsuri de gradul IIB-III pe 15% din suprafața corpului și este stabil hemodinamic și respirator, a fost detubat după transport, continuă tratamentul și este posibil să fie și el operat miercuri.

Ministerul Sănătății reamintește că la Spitalul de Arși sunt tratate cazuri de arsuri care nu presupun activitate în ATI, fără leziuni de căi respiratorii și în suprafață maximă de 25%.

 

 

 

Cele mai citite

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă