14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialExplozia de la rafinăria Petromidia. Cele patru persoane rănite, aduse în Capitală...

Explozia de la rafinăria Petromidia. Cele patru persoane rănite, aduse în Capitală cu ambulanțele. Elicopterele nu le-au putut prelua din cauza vremii nefavorabile

Cele patru persoane rănite în explozia care a avut loc, luni seara, la rafinăria Petromidia din Năvodari, au fost aduse, marți dimineața, cu ambulanțe la spitale din Capitală, după ce elicopterele trimise la Constanța pentru a leprelua nu au putut decola, din cauza vremii nefavorabile, informează News.ro.

La Spitalul Bagdasar-Arseni a fost adus bărbatul de 35 de ani, care are arsuri de gradul III pe 100% din suprafaţa corpului. La acelaşi spital a ajuns şi un bărbat de 49 de ani cu arsuri de gradul II şi III pe 25% din suprafaţa corpului. Ceilalţi doi bărbaţi, de 34 şi 58 de ani, care au arsuri de gradul II şi III pe 20% şi respectiv 24% din suprafaţa corpului au fost transportaţi la Spitalul de Arşi din Capitală.

Două elicoptere au ajuns, luni seară, pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” din Constanţa, pentru a-i prelua pe cei patru răniţi. Primul pacient, bărbatul cu arsuri pe 100 la sută din suprafaţa corpului, a fost adus de la Spitalul Judeţean Constanţa şi urma să fie transportat cu unul dintre elicoptere. Ulterior, urmau să fie aduşi şi ceilalţi trei răniţi pentru a fi transportaţi cu celălalt elicopter.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din Bucureşti, elicopterele nu au putut pleca spre Constanţa, iar după câteva ore de aşteptare autorităţile au luat decizia să renunţe la transportul aerian al răniţilor şi să folosească ambulanţe pentru transportul victimelor.

Citește și: FOTO, VIDEO. EXPLOZIE la rafinăria Petromidia. Patru oameni sunt ARȘI. Alți doi sunt intoxicați cu fum. Elicopterele de salvare NU pot decola spre București

O explozie s-a produs, luni seară, în jurul orei 18.00, la rafinăria Petromidia, deflagraţia fiind urmată de un incendiu puternic, care a fost stins după aproximativ o oră. În urma deflagraţiei, au fost rănite patru persoane, angajaţi ai rafinăriei. De asemenea, două persoane au fost intoxicate cu fum, fiind transportate la Spitalul Judeţean Constanţa, unde au rămas internate.

Reprezentanţii ISU Dobrogea spuneau că, în urma exploziei de la Petromidia, după măsurători ale emisiilor din aer nu au fost înregistrate valori care să pună în pericol viaţa oamenilor.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat, luni seară, pentru News.ro, că după discuţiile cu managementul Rompetrol, poate spune că nu există „riscuri suplimentare pentru propagarea unor alte incidente” la rafinăria Petromidia, la care statul român este acţionar minoritar, cu o participaţie de 44,69% din acţiuni. 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă