19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialExpertii ARACIS au incredere in Universitatea "Ovidius" Constanta

Expertii ARACIS au incredere in Universitatea „Ovidius” Constanta

Universitatea "Ovidius" a trecut cu brio peste evaluarea expertilor de la Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), de la finele anului trecut. Dovada a acestui fapt este primirea diplomei care certifica "gradul ridicat de incredere" privind capacitatea institutionala.

"Prin acest calificativ care ne onoreaza, putem spune ca Universitatea "Ovidius" face parte din elita universitatilor romanesti, insa mai sunt probleme care trebuie puse la punct", a declarat, ieri, rectorul institutiei de invatamant superior, prof. univ. dr. Victor Ciupina. Din comisia de experti au facut parte specialisti autohtoni, studenti din alte centre universitare si un profesor din Marea Britanie. Conducerea de la "Ovidius" a mai anuntat faptul ca universitatea constanteana se pregateste sa sarbatoreasca anul viitor 20 de ani de cand institutia a primit rangul de "Universitate" si 50 de ani de existenta. In acest scop, vor fi organizate diverse manifestari stiintifice, in zilele de 19, 20 si 21 martie. "Cu prilejul Zilelor Portilor Deschise, universitatea noastra se va prezenta in fata viitorilor studenti cu o oferta educationala bogata. Se pune accent pe ceea ce iese din universitate, cum se incadreaza absolventii in campul muncii.

 

Trebuie sa se faca modificari in sistem dar si in curricula pe care studentii trebuie sa o parcurga. De asemenea, ne intereseaza o schimbare a punctului de vedere privind relatia dintre cadrul didactic si student", a precizat rectorul Victor Ciupina.
In alta ordine de idei, pentru admiterea din acest an Universitatea "Ovidius" a trimis catre Ministerul Educatiei o propunere de aproximativ 10.000 de locuri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă