8.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialEximBank finanţează grupul Agricover cu 70 de milioane de lei

EximBank finanţează grupul Agricover cu 70 de milioane de lei

EximBank şi grupul Agricover, unul dintre primii jucători din domeniul agribusiness-ului, au încheiat un acord de finanţare în cadrul căruia banca va acorda Grupului / Agricover Credit IFN un împrumut în valoare de 70 de milioane de lei (peste 15,5 milioane de euro) pentru asigurarea resurselor necesare dezvoltării activităţii.

”Agricultura reprezintă unul dintre domeniile economice prioritare în acest moment şi iată că EximBank poate juca un rol important în susţinerea proiectelor ce contribuie la creşterea competitivităţii în acest sector. Parteneriatul cu Agricover completează competenţele tehnice ale EximBank prin echipa mobilă de vânzări Agricover Credit IFN care deţine expertiza financiară în relaţia cu fermierii. Această colaborare ne permite o finanţare indirectă semnificativă a fermierilor locali în condiţii de maximă eficienţă. EximBank este capabilă să multiplice acest model de finanţare, care încurajează consolidarea agribusiness-ului românesc, şi în alte domenii de activitate pentru că, deşi suntem încă percepuţi ca banca exportatorilor, în acest moment portofoliul de produse ne permite să susţinem orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează numai pieţei interne”, a declarat Traian Halalai, preşedintele EximBank.

Grupul Agricover reprezintă un hub de dezvoltare în domeniul agriculturii, fiind un integrator între fermieri şi industria alimentară. Grupul are peste 3.000 de clienţi fermieri – care deţin circa o cincime din totalul suprafeţelor arabile utilizate din România – şi peste 110 clienţi în industria procesatoare – de la morărit şi panificaţie, până la furaje şi industria cărnii.

”Agricover promovează un model de afaceri bazat pe managementul lanţului valoric producţie agricolă – trading – procesarea produselor agricole. În plus, prin Agricover Credit IFN, se susţine dezvoltarea fermierilor acordându-le acestora ceea ce ei au nevoie cel mai mult în acest moment – finanţarea capitalului de lucru şi de investiţii, asigurând astfel prin sinergiile de grup toţi factorii cheie pentru un ciclu agricol profitabil. Cu EximBank ca partener vom putea continua dezvoltarea de produse şi servicii financiare inovatoare, să oferim soluţii complete, integrate atât fermierilor, cât şi industriei alimentare”, a spus Robert Rekkers, Director General Agricover Credit IFN.

Grupul intenţionează ca în perioada următoare să-şi extindă operaţiunile şi în afara României, prin dezvoltarea diviziei pe care o deţine deja în Bulgaria şi prin deschiderea altora noi în ţările vecine.

”Sperăm să extindem colaborarea cu Agricover, în special cu Agricover Credit IFN, şi în ceea ce priveşte planurile de internaţionalizare ale grupului – care ţinteşte să devină un jucător regional cu baza în România, mai ales că deţinem instrumente financiare speciale pentru derularea unui astfel de demers în condiţii de siguranţă sporită”, a mai spus preşedintele EximBank.

EximBank pune la dispoziţia agenţilor economici un portofoliu de produse axat pe trei direcţii de acţiune – finanţare, garantare şi asigurare, care permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltareaexportatorilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, inclusiv a celor care contribuie la atragerea de fonduri europene.

Pachetul de finanţare al băncii cuprinde atât credite standard pentru activitatea curentă sau pentru investiţii, cât şi produse specifice cu caracter de ajutor de stat: credite cu dobândă subvenţionată şi compensarea parţială a dobânzii.

Garanţiile de stat oferite de EximBank vin în sprijinul companiilor care au nevoie de credite, dar nu dispun de suficiente garanţii colaterale şi preiau o parte semnificativă a riscului de credit.

În ceea ce priveşte asigurările, EximBank acoperă riscurile comerciale şi politice ce pot apărea în derularea tranzacţiilor comerciale internaţionale sau în implementarea proiectelor de investiţii ale companiilor româneşti în străinătate.

Banca deţine o reţea de 12 unităţi în Bucureşti, Bacău, Braşov, Constanţa, Cluj, Craiova, Timişoara, Buzău, Oradea, Deva, Iaşi şi Sibiu, iar operatorii economici pot obţine informaţii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.

Cele mai citite

Asociația Pro Infrastructură dezvăluie o situație alarmantă la șantier

Asociația Pro Infrastructură dezvăluie o situație alarmantă la șantierul Drumului Expres DEx12 Craiova-Pitești construit de UMB, compania lui Dorinel Umbrărescu, unde lucrările par...

Date ANOFM. Care era numărul șomerilor din România la sfârșitul lunii ianuarie

Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost, în ianuarie 2024, de 2,98%, mai mică decât cea din luna ianuarie a anului 2023 cu...

Criza sensului

Mulți oameni au impresia că evenimentele care se petrec în jur nu se mai înțeleg, fiind doar fructe ale abuzurilor și falsificărilor. Istoria s-ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă