13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialEximBank demarează vânzarea on-line a poliţelor de asigurare

EximBank demarează vânzarea on-line a poliţelor de asigurare

EximBank a implementat pe site-ul propriu – www.eximbank.ro – o nouă platformă de vânzare on-line a poliţelor de asigurare şi a rapoartelor de informaţii comerciale care facilitează accesul societăţilor comerciale la produsele menite să reducă riscuri în afaceri.

“Apetitul pentru noile tehnologii este în continuă creştere, iar EximBank se aliniază acestei tendinţe pentru a creşte confortul partenerilor săi. În contextul turbulenţelor internaţionale la care asistăm, pentru societăţile comerciale este important să aibă acces cât mai rapid la informaţii economice despre parteneri de afaceri locali sau din străinătate, precum şi la produse care le pot proteja de eventuale pierderi, în special în relaţiile comerciale externe. Prin modificările operate încercăm să facilităm accesul la aceste informaţii”, a spus Oana Nuţă, purtătorul de cuvânt al EximBank.

Noua platformă de vânzare on-line permite:
• Accesul la documentele necesare pentru accesarea produselor de asigurare şi de informaţii comerciale;
• Utilizarea unui calculator on-line pentru determinarea primelor de asigurare preliminare;
• Transmiterea on-line a cererilor pentru produsul ales;
• Accesul la clasificarea ţărilor din punctul de vedere al riscurilor (clasament întocmit de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD);
• Plata on-line a primelor.

EximBank acoperă prin produsele de asigurare riscurile comerciale şi politice ce pot apărea în derularea tranzaţiilor comerciale internaţionale ale companiilor româneşti, asigurându-le confortul că îşi vor recupera creanţele.

Astfel, banca pune la dispoziţia exportatorilor Asigurarea riscului de neplată la extern pentru riscuri non-piaţă (care oferă siguranţa încasării a 85% din valoarea exportului) sau Asigurarea cursului de schimb valutar care protejează încasările din export împotriva fluctuaţiilor nefavorabile ale cursului de schimb.

De asemenea, firmele care intenţionează să investească în străinătate pot beneficia de poliţa de Asigurare a investiţiilor româneşti de capital în străinătate – care oferă siguranţa recuperării a până la 90% din valoarea proiectului de investiţii.

 

La acestea se adaugă poliţa de Asigurare a creditului cumpărător care acoperă riscul de nerambursare a creditului acordat de băncile comerciale importatorilor pentru plata bunurilor sau serviciilor cumpărate de la companiile româneşti, precum şi Asigurarea creditelor de export pe termen mediu şi lung – asigură recuperarea a până la 85% din pierderile rezultate din contractele de export, încheiate de companiile româneşti cu partenerii externi pe termen mediu şi lung.

În ceea ce priveşte “Informaţia comercială şi de credit despre partenerii de afaceri”, societăţile care accesează acest produs primesc un raport de informaţii despre un partener care cuprinde:
• date de identificare – adresă, număr de înregistrare la Registrul Comerţului, cod unic de înregistrare, istoric, statutul actual al societăţii, management, angajaţi, capital social etc.
• date financiare raportate public: principalele posturi din bilanţ, cont de profit şi pierderi, analiza financiară a firmei pe baza datelor financiare: bonitate, comportament de plăţi, puterea financiară, evoluţia ca volum de activitate şi rezultate economice, încadrare în clase de risc care determină riscul asociat afacerii.
• recomandări privind pragul de siguranţă până la care compania poate încheia tranzacţii comerciale pe credit.

Societăţile comerciale care achiziţionează rapoarte de informaţii în cadrul unui abonament (ce poate cuprinde un număr de 25 până la 60 de rapoarte) primesc ca bonus analize de risc pentru 76 de state.

EximBank este o instituţie specializată al cărui portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune – finanţare, garantare şi asigurare, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene.

 

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă