21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialEximBank a acordat Astra Vagoane Călători o scrisoare de garanţie de peste...

EximBank a acordat Astra Vagoane Călători o scrisoare de garanţie de peste 31 mil. euro

EximBank a acordat companiei Astra Vagoane Călători o scrisoare de contra-garanţie bancară a cărei valoare depăşeşte 31 de milioane de euro, facilitate care a permis societăţii arădene să participe la o licitaţie internaţională în urma căreia a câştigat un contract de export de peste 100 de milioane de euro.

În urma adjudecării contractului, Astra Vagoane Călători va livra companiei braziliene Vale di Rio Doce – una dintre cele mai mari din lume – aproape 100 de vagoane pentru transport călători.

“Având în vedere faptul că majoritatea exportatorilor români au parteneri în zona Uniunii Europene – al cărei mediu economic este destul de puţin predictibil în ultima perioadă, EximBank şi-a stabilit ca prioritate pentru acest an sprijinirea societăţilor comerciale pentru abordarea de pieţe non-UE. Faptul că am început anul cu încheierea acestui important parteneriat ne îndreptăţeşte să credem că vom reuşi să susţinem creşterea ponderii comerţului extra-comunitar, mai ales că avem produse care acoperă întregul flux de export, din faza de producţie, livrare şi până la încasarea contravalorii mărfurilor exportate”, a spus Ionuţ Costea, preşedintele EximBank.

Banca deţine în portofoliu o gamă variată de produse dedicate societăţilor exportatoare, de la finanţări care acoperă cheltuielile pentru producerea sau livrarea mărfurilor, până la garanţii pentru creditele acordate de alte bănci sau asigurări împotriva riscurilor comerciale şi politice.

Pachetul de finanţare al băncii cuprinde atât credite standard pentru activitatea curentă şi pentru investiţii, cât şi produse specifice cu caracter de ajutor de stat: credite cu dobândă subvenţionată sau compensarea parţială a dobânzii care permite recuperarea a până la 50% din dobânda plătită pentru creditele de investiţii în lei contractate de la băncile comerciale.

În ceea ce priveşte garanţiile EximBank oferă Garanţia pentru credite de export (pentru credite pentru producţie, servicii şi operaţiuni legate de efectuarea exportului), Garanţia de export pentru mărfuri generale şi obiective complexe (contragarantează scrisori de garanţie bancară de participare la licitaţii internaţionale, de restituire a avansului, de plată, de bună execuţie etc.) sau Garanţia pentru internaţionalizare (pentru firmele cu capital românesc care înfiinţează filiale în străinătate, extind filiale existente prin proiecte de investiţii sau achiziţionează acţiuni/părţi sociale ale unei firme străine).

Pentru reducerea riscurilor riscurile comerciale şi politice ce pot apărea în derularea tranzacţiilor comerciale internaţionale EximBank oferă o gamă variată de produse de asigurare:
• Poliţa de asigurare a riscului de neplată la extern, pentru riscuri non-piaţă
• Poliţa de asigurare a creditelor de export pe termen mediu şi lung
• Poliţa de asigurare a investiţiilor româneşti de capital în străinătate
• Poliţa de asigurare a creditului cumpărător.

În plus, EximBank oferă produsul Informaţia Comercială şi de Credit, un instrument prin care o firmă îşi poate cunoaşte viitorul partener comercial înaintea încheierii unui contract.

 

Cele mai citite

Florin Răducioiu, amintiri despre Cupa Mondială din 1994

Florin Răducioiu a discutat despre echipa națională a României și despre perioada Campionatului Mondial din 1994. Fostul atacant al echipei AC Milan a participat...

FOTO. Un tânăr a murit și mai mulți copii au fost răniți, într-un accident între un autocar și un autoturism. Planul roșu, activat

Autorităţile din Vâlcea au activat, în această dimineaţă, Planul roşu după ce un autocar plin cu copii s-a izbit de un autoturism, răsturnându-se pe...

VIDEO. Ciolacu, despre importanța militarilor pentru națiunea română. Ceremonii și demonstrații militare, la Buzău

Militarii reprezintă pilonii pe care se sprijină siguranţa şi suveranitatea naţiunii române, a declarat premierul Marcel Ciolacu.Şeful Executivului a participat, la Buzău, la ceremonia...
Ultima oră
Pe aceeași temă