15.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialEXCLUSIV Ministerul Educaţiei a ascuns un raport de cercetare pe educaţie realizat...

EXCLUSIV Ministerul Educaţiei a ascuns un raport de cercetare pe educaţie realizat de SNSPA în 2006

Eugen Palade, expert în educaţie la Centrul Educaţia 2000, a declarat în emsiunea dezbaterile RL cu Sabina Fati că în 2006 Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti a realizat un raport serios de cercetare pe tema educaţiei pe care Ministerul Educaţiei nu l-a dat niciodată publicităţii.

„Există un raport de cercetare realizat de SNSPA în 2006 care nu a fost niciodată publicat. Personalităţi ale lumii educaţionale româneşti şi-au adus contribuţia la acest raport, dar din păcate el nu a fost dat publicităţii. Lipsa de transparenţă este o problemă a modului în care se fac politici publice în România”, a declarat Eugen Palade.

De altfel, Palade susţine că raportul comisiei prezidenţiale din 2007 care identifică diverse cauze ale ineficienţei sistemului educaţional din România se bazează pe raportul SNSPA.

„Raportul comisiei prezidenţiale a preluat multe din concluziile raportului SNSPA”, a afirmat Palade în emisiunea Dezbaterile RL.

Legea Educaţiei trebuia să materializeze cele două rapoarte. Expertul este de părere că „există o anumită coerenţă între prevederile legii şi concluziile raportului”, dar legea este rezultatul dezbaterilor parlamanetare şi aşa se explică compromisul. „Perspectiva politică nu trebuie neglijită totuşi în elaborarea acestei legi”, potrivit lui Palade.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Inteligența artificială deschide noi oportunități pentru antreprenorii români, spun experții locali

Inteligența artificială (AI) accelerează transformările în economia globală, iar România are șansa de a profita de aceste schimbări, oferind antreprenorilor oportunități de creștere și...

Calendarul obligațiilor fiscale pentru octombrie 2024: Ce termene importante trebuie respectate de contribuabili

În luna octombrie 2024, contribuabilii trebuie să fie atenți la o serie de obligații fiscale, conform calendarului publicat de Agenția Națională de Administrare Fiscală...

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă