13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialEXCLUSIV. Contractele firmei care i-a aparţinut lui Sebastian Ghiţă cu Casa de...

EXCLUSIV. Contractele firmei care i-a aparţinut lui Sebastian Ghiţă cu Casa de Asigurări de Sănătate, contestate în instanţă

Mai mulţi medici de familie din toată ţara reclamă faptul că activitatea lor din ultimele două zile a fost serios afectată de o serie de blocaje în funcţionarea Sistemului Informatic Unic Integrat (SIUI) din sănătate. Purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Augustus Costache, a declarat însă în exclusivitate pentru România Liberă că nu există blocaje în funcţionarea SIUI. El a admis totuşi că pot fi unele disfuncţionalităţi în privinţa validării cardului de sănătate.

Mai mult, oficialul de la CNAS a spus pentru RL că, în acest moment, nu pot fi puse în aplicare cele două contracte de mentenanţă câştigate de controversata firmă care a aparţinut omului politic Sebastian Ghiţă, SC Team Net International SA, din cauza contestării licitaţiei de către două dintre firmele participante, Hewlett-Packard SRL şi IT Capital Management SRL. Acestea au depus contestaţie iniţial la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor şi ulterior la Curtea de Apel. 

În urmă cu două luni, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţa finalizarea analiza ofertelor de mentenanţă şi suport tehnic depuse pentru sistemul informatic al Cardului Naţional de Asigurări de Sănătate (CEAS) şi pentru Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) şi a decis că, pentru ambele contracte, câştigătoare este SC Team Net International SA. 

Potrivit CNAS, desemnarea câştigătorului s-a făcut în urma aplicării criteriului de atribuire "preţul cel mai scăzut", în condiţiile în care toate ofertele depuse au fost considerate admisibile, conform cerinţelor din caietul de sarcini. "Pentru mentenanţa CEAS, oferta câştigătoare este de 14,8 milioane lei fără TVA (faţă de o valoare maximă estimată de 18,8 milioane lei fără TVA), iar pentru mentenanţa PIAS, oferta câştigătoare este de 7,5 milioane lei fără TVA (faţă de o valoare maximă estimată de 8,4 milioane lei fără TVA). Cele două contracte vor acoperi o perioadă de trei ani şi vor fi semnate după încheierea perioadei de contestare a procedurii (la 11.07.2016), în cazul în care nu vor exista contestaţii. Contractele vor avea ca obiect furnizarea serviciilor de help-desk, mentenanţă şi suport tehnic aferente componentei aplicative a sistemului informatic CEAS, respectiv furnizarea serviciilor de administrare, suport tehnic şi mentenanţă hardware pentru platforma PIAS", susţine sursa citată. 

CNAS afirmă că pentru mentenanţa şi suportul tehnic al sistemului CEAS s-au înscris în cursă ofertanţii Hewlett-Packard SRL, IT Capital Management SRL şi Team Net International SA, iar pentru mentenanţa şi suportul tehnic al PIAS s-au primit oferte din partea Hewlett-Packard SRL, Master Technology Systems SRL şi Team Net International SA.

 

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă