19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialExcalibur - locul cavalerilor

Excalibur – locul cavalerilor

Pentru ca peisajul medieval al Targu-Muresului sa fie complet, era absolut necesara existenta unui loc in care sa te poti infrupta din bunatati traditionale in stilul cavalerilor de altadata. Unde sa mananci salbatic, liber, asa cum se intampla in anii in care stefan Bathori construia castelul-cetate. Sa iei halca de carne cu mana si sa musti cu pofta din ea, fara sa te temi ca cei de la masa vecina vor spune ca nu ai maniere. Iar in vara anului 2006 acest restaurant a aparut. Este vorba de "Excalibur – locul cavalerilor", unde mananci si bei ca in vechime, servit fiind de ospatari imbracati in costume medievale. Restaurantul iti ofera o atmosfera unica, odata intrat aici ai senzatia ca ai ajuns la o curte domneasca. Fiecare incapere are picturi murale care reprezinta scene de lupta, soldati in armuri pe cai puternici, iar sabiile, steagurile si platosele expuse pe pereti si despre care proprietarii spun ca dateaza din secolul al IV-lea intregesc formidabil acest tablou. si pentru ca aerul vechi sa nu fie stricat de tacamurile de factura moderna, patronii localului au instituit regula de aur a localului: aici se mananca cu mana. Binein-teles, se dau stergare si un bol cu apa cu lamaie inainte de servirea mesei. In urma unui avertisment al inspectorilor de la OJPC Mures, cei care doresc pot, totusi, sa solicite o lingura si un cutit, insa furculitele lipsesc cu desavarsire.
Nu in ultimul rand, trebuie stiut ca portiile servite la "Excalibur – locul cavalerilor" in "Marea Sala" sau in "Sala mesei rotunde" sunt imense si, la cerere, poti primi chiar purcei de lapte la cuptor. Printre titlurile din meniu amintim doar "Marele ospat al cavalerilor", "Tava pentru regi", "La panda am stat, caprioare am vanat", dar si "Salata regala", "Cina regelui Arthur" sau "Ospatul din ajunul bataliei" si "La tabara vanatorilor".
Totusi, cei care doresc sa simta gustul carnii de vanat trebuie sa ia aminte ca aceasta, fiind o carne tare, care inainte de preparare se fragezeste in sosuri sau baituri, trebuie comandata cu 48 de ore mai devreme.
si, pentru a va asigura ca nu pierdeti nimic, chiar si atunci cand nu mai faceti fata bunataturilor pe care le-ati comandat, gazdele va asigura ca tot ce ramane puteti lua acasa. Atat doar ca, daca vi se face foame in autobuz sau pe strada, aveti grija. Asta pentru ca, iesind de pe poarta restaurantului "Excalibur – locul cavalerilor", ajungi direct in tumultuoasa lume moderna, unde fiecare ii pandeste greselile fiecaruia, iar barfa despre cum mancai pe strada se poarta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă