11.9 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialExamen important pentru CS Tomis

Examen important pentru CS Tomis

Echipa de pe litoral trebuie să treacă peste necazurile acestei ierni şi să mai acumuleze două puncte importante în jocul cu Baia Mare.

Timp de doi ani, echipa feminină de handbal CS Tomis Constanţa a stat în anonimat, confundându-se practic cu locurile de la mijlocul ierarhiei Divizie Naţionale. Fără o prezenţă în cupele europene şi fără evoluţii strălucite în competiţia internă, tomitanele au fost date uitării, asta până în sezonul trecut. Un final de campionat aproape perfect a propulsat echipa de pe litoral până pe un incredibil loc 3, ceea ce a însemnat cea mai bună performanţă a ultimilor trei ani şi, automat, accederea din nou în competiţiile continentale, mai exact Cupa Cupelor.

Sezonul 2010/2011 a început la fel de bine cum s-a încheiat cel precedent, asta graţie tehnicianului Ion Crăciun, care a reuşit să aducă formaţia constănţeană la cei mai înalţi parametri de pregătire fizică şi tactică. Locul 3 ocupat în momentul de faţă în clasamentul Diviziei Naţionale se datorează în mare măsură cuplului de tehnicieni Ion Crăciun-Florin Cazan.

Fără antrenori

Din păcate pentru CS Tomis, primul a preluat banca tehnic a echipei masculine HCM Constanţa, în timp ce al doilea a anunţat că se dedică în totalitate carierei didactice, el fiind profesor la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius”. În aceste condiţii, banca tehnică a grupării de la malul mării a fost preluată de Ion Puşcaşu, acesta având de trecut un prim examen duminică.

După o pauză datorată participării României la Europeanul din Norvegia şi Danemarca, competiţia internă se reia duminică, atunci când sunt programate jocurile rundei cu numărul 10. CS Tomis va primi vizita unei echipe incomode, Ştiinţa Baia Mare, formaţie aflată pe locul 8 în ierarhia campionatului. Jocul programat să înceapă la ora 11.00 în Sala Sporturilor din Constanţa este prima încercare a tomitanelor de a trece peste neplăcerile ivite în această iarnă şi de a continua parcursul bun.

Gheorghe Slabu prevede sfârşitul

Preşedintele şi finanţatorul echipei CS Tomis, Gheorghe Slabu, nu crede că mai poate susţine mult timp echipa. „S-au schimbat vremurile şi s-au schimbat multe la echipă. Dacă vom reuşi să continuăm linia începută la finalul sezonului trecut ar fi un miracol, însă chiar şi aşa, dacă nu vine nimeni alături de mine eu nu mai pot finanţa pentru mult timp echipa”, a spus Slabu, care nu este la primul anunţ de acest gen. În mai multe rânduri, oficialul constănţean a spus că este în imposibilitatea de a susţine echipa, însă mereu a găsit soluţii.

Cele mai citite

Guvernatorul BNR: În fața inflației, oamenii se așteaptă la salarii mai mari

Mugur Isărescu a vorbit și despre transformări digitale, precizând că nu vede cripto-activele ca bani, nici măcar în sensul cel mai larg posibil al...

Când își va depune Marcel Ciolacu candidatura la alegerile prezidențiale

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunţat faptul că, joi, 3 octombrie, Marcel Ciolacu își va depune candidatura la președinție. Semnăturile necesare pentru candidatura la alegerile...

A găsit un craniu uman în timp ce își plimba câinele

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari, județul Gorj, au fost sesizaţi prin apelul 112 de un bărbat de 50 de ani, din comuna Bâlteni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă