25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialEVZ: Traian Băsescu nu merge la Bruxelles. Ziarul a dezminţit ulterior informaţia

EVZ: Traian Băsescu nu merge la Bruxelles. Ziarul a dezminţit ulterior informaţia

UPDATE Evenimentul zilei a dezminţit informaţia potrivit căreia Traian Băsescu nu merge la Bruxelles, afirmând că a fost vorba despre „o intoxicaţie”.

Preşedintele Traian Băsescu nu va forţa o plecare la Bruxelles, la summitul Consiliului European, întrucât adresa oficială a fost trimisă de ministerul de Externe, iar pe această adresă se află numele premierului Ponta, potrivit evz.ro.

Potrivit unor surse diplomatice, Băsescu va evita ca, în faţa liderilor europeni, România să ofere spectacolul pe care l-au oferit liderii Poloniei acum câţiva ani, când, la o reuniune a acestui consiliu, s-au prezentat şi preşedintele, şi premierul. Şeful statului polonez s-a aşezat pe scaunul rezervat ministrului de finanţe, a stat circa un sfert de oră şi a plecat.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, că preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului, această atribuţie putând fi delegată de către acesta, în mod expres, primului-ministru.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă