20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialEVENIMENTE

EVENIMENTE

Bucuresti, 24 februarie

Alexandru Dabija, in premiera la TNB
Sala Atelier a Teatrului National din Bucuresti gazduieste marti si miercuri de la ora 19.00 premiera spectacolului "Un duel" dupa A.P. Cehov, in regia lui Alexandru Dabija. Cunoscutul regizor monteaza pentru prima oara la TNB, iar alegerea este o dramatizare dupa omonima nuvela cehoviana. Spectacolul abordeaza intr-o cheie moderna una dintre marile teme cehoviene, in prim-plan aflandu-se (asa cum marturiseste regizorul) "analizarea unui fel de deteriorare a relatiilor umane".
Din distributie fac parte: Gavril Patru, Diana Dumbrava, Vlad Ivanov, Razvan Oprea sau Marius Rizea. Alaturi de ei, publicul o va redescoperi pe actrita Ana Ciontea, revenita in tara dupa o experienta teatrala de peste 10 ani in Franta.

Bucuresti, 23 februarie

10 ani de Bere Gratis
Trupa pop-rock Bere Gratis aniverseaza, luni, 10 ani de cariera printr-un concert sustinut de la ora 20.00, la Sala "I.L. Caragiale" a TNB. Cu aceasta ocazie, vor fi imprimate un DVD si un CD-live, ce vor fi disponibile in aceasta primavara alaturi de un nou album al trupei.
Formatia a luat fiinta in anul 1998 sub numele de "Ghost", devenind apoi Bere Gratis. Primul lor single s-a numit "Ce misto" si-a devenit in scurt timp o piesa foarte cunoscuta. De-a lungul celor 10 ani, formatia si-a bucurat fanii cu sapte albume, ultimul, "Revolutie de catifea", fiind lansat in 2007.

Bucuresti, 27 februarie-5 martie
Festivalul filmului belgian francofon
Festivalul filmului belgian francofon debuteaza vineri, de la ora 19.00, la Sala "Elvira Popescu" a Institutului Francez din Bucuresti, cu proiectia filmului "Mana omului fara cap" ("Ou est la main de l’homme sans tete") La prezentarea filmului vor fi prezenti si autorii Guillaume si Stephane  Melandrin. Festivalul va continua pana pe 5 martie cu proiectia altor filme, propunand cinefililor o intalnire cu suprarealismul, realismul, autoironia si umorul sub diversele lui forme. Filmele vor fi prezentate in versiune originala in limba franceza, cu subtitrare in limba romana.

Muzeul Taranului Roman
Exercitii de feminitate
La 101 ani de la nasterea pictoritei Ana Tzigara Berza (1908-1967), la Sala "Irina Nicolau" a Muzeului Taranului Roman este prezentata o expozitie menita sa realizeze un dialog sentimental cu lucrarile italiene ale pictoritei. Expozitia propune o meditatie asupra creativitatii feminine prin expunerea de picturi si acuarele cu peisaje din Italia si de la noi, portrete, nuduri, naturi statice sau desene reprezentand animale. Vizitatorii se vor putea bucura si de expunerea unor fotografii actuale din Italia ale Rodicai Flesariu Marinescu. Intrarea este libera, iar expozitia este deschisa pana pe 8 martie.

Libraria Carturesti
"Beautiful Books"
Centrul Ceh din Bucuresti si Ceainaria Carturesti ne invita pana pe 9 martie la expozitia intitulata "Beautiful Books". Vizitatorii vor putea vedea lucrari ale celor mai mari ilustratori cehi ai momentului, 24 de carti premiate de Muzeul Literaturii Cehe de la Praga, care organizeaza inca din 1993 concursul "Cele mai frumoase carti pentru copii". Proiectul propune o incursiune prin lumea literaturii pentru copii, in care ilustatiile ocupa un loc incontestabil.

Teatrul National Bucuresti
Future Shorts
Festivalul lunar Future Shorts, programat astazi, cu incepere de la ora 20.00, la TNB, aduce in fata publicului scurtmetraje internationale despre dragoste si sex alaturi de un afterparty cu Electric Brother. Dincolo de filmele tematice vor putea fi vizionate pelicula suedeza "Lies", regizata de Jonas Odell si laureata a festivalului Sundance 2009, si pelicula "Zhanxiou Village" a chinezului Kaige Chen.

Ceainaria Carturesti
Primii pasi de tango
Astazi, intre orele 18.00 si 21.00, la Ceainaria Carturesti Verona se tin lectii de tango. Trei cupluri de instructori de la scoala de dans "Tango Brujo" ii vor initia pe doritori in arta tangoului argentinian.
Programul include trei ore de proiectii, lectii de dans, demonstratii de tango si ceai fierbinte. z

Club Suburbia
Retrofetish
Maine, de la ora 21.00, Club Suburbia va fi gazda unui concert retro sustinut de Tep Zepi si The Egocentrics initiind prima petrecere Retrofetish din Bucuresti.
Anul trecut cei de la Tep Zepi (primul proiect de stoner rock romanesc) au lansat LP-ul "Retrofetish", in varianta vinil, fiind promotorii unei atmosfere grunge si psihedelica.
Concertul va fi insotit de proiectii cu intreceri de masini si urmariri politiste, marca anilor ‘70.

Club XO  Café
Marcian Petrescu & Trenul De Noapte
Cea mai buna trupa de "harmonica blues" concerteaza in aceasta seara,  de la ora 21.00, in Club XO  Café. Marcian Popescu, celebru pentru interpretarea la muzicuta, va sustine un recital alaturi de colegii sai, intr-o seara in care muzica de calitate si interactivitatea cu publicul vor fi ingredientele principale.

Ateneul Roman
Recital de flaut – barocul italian
Iubitorii barocului muzical italian sunt invitati, maine, de la ora 11.00, in Sala Mica a Ateneului Roman pentru un regal al muzicii clasice.  
Alexandra Pana, Teodora Alexandrescu si Horia Cristian (pian) vor interpreta creatii apartinand compozitorilor italieni Giuseppe Baldassare Sammartini, Giovanni Benedetto Platti, Niccoló Jommellli, Antonio Vivaldi si Francesco Maria Veracini.

Opera Nationala Bucuresti
"Samson si Dalila" cu o distributie speciala
Legenda puternicului Samson, tradat de iubita sa, Dalila, si cazut in mainile dusmanilor va prinde viata, maine, de la ora 18.30, pe scena ONB cu o distributie speciala. Mezzosoprana de origine bulgara Andreana Nikolova si tenorul roman Daniel Magdal vor alcatui un cuplu scenic in celebra opera in trei acte a lui Camille Saint-Saëns, cu un libret semnat Ferdinand Lemaire. Inspirata din legendele biblice, "Samson si Dalila" este considerata o opera reprezentativa a teatrului liric francez, oferindu-le intotdeauna cantaretilor prilejul de a-si demonstra sensibilitatea si calitatile vocale.

Teatrul Masca
"Actorul"
Astazi, de la ora 20.00, Teatrul Masca ne asteapta la o reintalnire cu o piesa de succes a anilor ‘90 intitulata "Actorul".
Mihai Malaimare isi asteapta publicul  la un spectacol pe un text mereu actual apartinandu-i poetului Mircea Dinescu si  in care simpla banda de magnetofon din trecut este inlocuita de muzica live asigurata de pianistul Mircea Tiberian ce intregeste intensitatea recitalului actoricesc. "Eu… dupa ce s-a tot scris ca-i interpretez pe altii, m-am decis sa ma interpretez pe mine insumi. In seara asta, voi juca rolul Actorului. (…) Asadar, eu fiind textul, va rog sa ma cititi" (Mihai Malaimare).
 
Teatrul NaTional de Opereta "Ion Dacian"
"Voievodul tiganilor"
Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" prezinta astazi, de la ora 19.00, spectacolul "Voievodul tiganilor", opereta in doua acte in regia lui Razvan Dinca.
Compusa in 1885 de Johann Strauss (fiul), dupa un libret scris de Ignatz Schnitzer si dupa cartea omonima a scriitorului maghiar Jòkai Mòr, "Voievodul tiganilor" este considerata o adevarata capodopera lirica a contemporaneitatii.

Club Cocoloco
Stoneface&Terminal
In aceasta seara, Club Cocoloco ne invita la o intalnire  cu doi DJ de renume mondial: Stoneface&Terminal, alias Matthias Gierth&Henry Nix. Iubitorii muzicii trance vor avea ocazia sa vada la Bucuresti doi artisti al carot renume a facut inconjurul  lumii. Cei doi artisti germani, ce se bucura de o imensa popularitate in lumea intreaga fiind promovati de nume mari precum Tiesto sau Paul van Dyk, vor mixa live pentru publicul din Romania.

Club Fabrica
Tes La Rok
Pentru a doua oara in Romania, astazi, de la ora 22.00, in Club Fabrica, Get Messy si Yazee il prezinta pe Tes La Rok alaturi de TRG (Tempa), Acqzuel (Cluj) si Tony 013R (Dubstep.ro).
Tes La Rok este unul dintre cei mai in voga producatori si DJ ai momentului, cu un sound inimitabil si o discografie impresionanta.
Artistul a contribuit cu piese la compilatii de renume ca Steppas Delight, Dubstep Allstar 5, Evangeline (by Mary Anne Hobbs) sau Mixmag’s 25.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă