20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialEVENIMENT

EVENIMENT

Serial pus in scena la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt
Teatrul Tineretului Piatra Neamt monteaza un serial, iar duminica, 22 februarie 2009, la ora 11.00, este programata premiera episodului IV al spectacolului "Calatorie fantastica" ("Aventurile celor doi clovni in lumea povestilor") – Ionut si Mariuca. Din distributie fac parte Loredana Grigoriu, Lucretia Mandric, Andrea Gavriliu, Horia Suru, Gina Gulai, Adina Suciu, Victor Giurascu si Dan Grigoras. Spectacolul este pus in scena de Gina Gulai, iar coregrafia este semnata de Andrea Gavriliu si Horia Suru. De asemenea, pe scena Teatrului Tineretului se va juca, sambata, 21 februarie, la ora 19.00, piesa "Un barbat si mai multe femei", adaptare dupa Leonid Zorin. Spectacolul este regizat de Louise Danceanu, iar in distributie sunt Tudor Tabacaru si Catalina Iesanu. M.B.

Festival de muzica usoara pentru tineri
Pregatirile pentru Festivalul de muzica usoara, Martisor dorohoian sunt in toi. Cea de-a 26-a editie va avea loc anul acesta in perioada 27 februarie-1 martie, iar preselectiile pentru concurs se vor desfasura pe data de 26 februarie, de la ora 16.00. Taxa de inscriere la festival a ramas aceeasi ca si anul trecut, adica 50 de lei. Manifestarea va incepe vineri, 27 martie, cand va putea fi vazut in recital Catalin Crisan. A doua zi concursul va continua cu recitalul Paulei Selling, iar in seara de gala va putea fi aplaudata Mirabela Dauer. Concursul se va desfasura ca si in anii trecuti, pe trei categorii de varsta: 6-11 ani, 11-15 ani si 16-29 de ani. Trofeul festivalului este in valoare de 1.500 de lei. Pentru categoria 6-11 ani, premiile 1, 2, 3 sunt in valoare de 600 de lei, 400 de lei si, respectiv, 200 de lei. Pentru categoria 11-15 ani, premiile sunt in cuantum de 800 de lei, 600 de lei si respectiv 400 de lei. Pentru categoria 15-29 de ani, premiile au urmatoarele valori: 1.200 de lei, 800 de lei si respectiv 600 de lei. Mentiunile care vor fi acordate sunt si ele in valoare de 400 de lei. Juriul festivalului este format din compozitorul Ionel Tudor, omul de radio Titus Andrei, directorul Centrului de Creatie, Ion Ilie, directorul de la Clubul Copiilor Dorohoi, Marcel Dupu si Irina Chitoi, profesor la Clubul Copiilor din Dorohoi. Editia din acest an a manifestarii se va desfasura ca si anul trecut, la Casa de Cultura din localitate. I.M.

Cele mai citite

Pariez pe Ostaș!

Dacă lipsește ceva României actuale este instituția anticipării. Hazardul ne guvernează. Mișcările în cercurile politice sunt predictibile, dar nu proiective. Sigur că nu deplângem...
Ultima oră
Pe aceeași temă