19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialEvaziune fiscala de aproape 90 de miliarde lei din comertul cu produse...

Evaziune fiscala de aproape 90 de miliarde lei din comertul cu produse petroliere

SIBIU. Garda Financiara Sibiu a depistat doua cazuri de evaziune fiscala in urma carora statul a fost prejudiciat cu aproape 90 de miliarde lei vechi prin neplata accizelor datorate ca urmare a operatiunilor comerciale efectuate. „Am avut doua controale tematice pe produse accizabile, in special petroliere, la doua societati la care am constatat ca nu au fost platite accize datorate statului in valoare de 74,4 milioane RON, respectiv 1,415 milioane RON. Fiind vorba despre aproape 90 de miliarde lei vechi, institutia noastra a inaintat Parchetului sesizari penale si va continua cercetarile”, a declarat seful Garzii Financiare, Nicolae Florescu.
Potrivit sursei citate, comisarii institutiei au depistat in aceste cazuri doar capetele unei adevarate retele de comert ilegal cu produse petroliere cu increngaturi si filiere in mai multe zone din tara. „Opinia mea este ca prin aceste retele se scurg importante sume ce trec pe langa bugetul statului”, a adaugat Florescu.
Identitatea firmelor controlate si a proprietarilor acestora nu au fost facute publice in acest moment al investigatiilor. Pe de alta parte, comisarul-sef al Garzii Financiare a declarat ca in urma controalelor efectuate in ultima perioada in judet, la bugetul statului au putut fi recuperate sume de peste 204.800 RON, 175 dintre comerciantii controlati primind sanctiuni pentru abateri de la legislatia financiara in vigoare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă