20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialEvaluare internationala

Evaluare internationala

In cadrul procesului de evaluare internationala, aproximativ 5.000 de elevi cu varsta de 15 ani vor participa la testarea PISA 2009, al carui domeniu principal il constituie citirea/lectura. Testarea se va desfasura timp de doua ore.

Testarea din cadrul proiectului OECD-PISA 2009 se va organiza in data de 18 martie si va avea loc in 159 de unitati de invatamant. Pentru testare a fost selectat un lot de aproximativ 5.000 de elevi de 15 ani cuprinsi in diverse forme de unitati scolare – gimnaziu, scoala de arte si meserii, liceu. scolile si elevii participanti constituie un esantion national reprezentativ stabilit de Consortiul PISA. Elevii vor primi o brosura de test care va contine itemi de investigare a competentelor de citire/lectura, domeniul principal al evaluarii si care are o pondere de doua treimi. Verificarea cunostintelor de stiinte si matematica sunt domenii secundare de investigare la aceasta testare, reprezentand doar o treime din totalitatea intrebarilor la care elevii participanti trebuie sa ofere rezolvarea in cele doua ore pe care le au la dispozitie. Suplimentar de itemii la citire/lectura, stiinte si matematica, elevii vor primi si un chestionar de mediu socio-educational pe care vor trebui sa il completeze in alte 40-45 de minute, peste cele doua ore ale testarii. Programul EOCD-PISA evalueaza nivelul de cunostinte si deprinderi dobandite de elevii aflati spre finele invatamantului obligatoriu.

» La testarea din acest an participa 68 de tari OECD si tari partenere din intreaga lume. La evaluarea PISA Romania participa din 2001, rezultatele elevilor romani fiind tot mai slabe.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă