20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialEvadare spectaculoasa in Grecia

Evadare spectaculoasa in Grecia

» Considerat "inamicul public numarul 1" in Grecia, criminalul Vassilis Paleokostas, si complicele sau albanez, Alket Rizai, auevadat in mod spectaculos din inchisoarea de inalta securitate Korydallos, de langa Atena, cu ajutorul unui elicopter.

Evadarea spectaculoasa s-a petrecut duminica, cei doi infractori reusind sa urce pe scara lansata din elicopter, aceasta fiind cea de-a doua lor fuga din respectiva inchisoare. Ei urmau sa fie judecati in zilele urmatoare pentru precedenta evadare, din iunie 2006, tot cu ajutorul unui elicopter deturnat de complici. Aparatul s-a pozitionat atunci in curtea centrala a inchisorii, gardienii crezand ca era vorba de o vizita a inspectorilor de penitenciare. Rizai a fost ulterior arestat in august 2006, iar Paleokostas in primavara trecuta. Potrivit primelor informatii, gardienii si o echipa mobila de politie au tras focuri de arma fara rezultat, cei doi reusind sa urce in elicopterul inchiriat companiei Interjet de aeroportul  international din Atena, "Eleftherios Venizelos". Planul de zbor era Atena-Elefsina-Corint si Itea, unde trebuiau imbarcati doi pasageri. De la ora 15.39, dupa decolarea de la Itea, turnul de control a pierdut contactul cu aparatul.

 

Elicopterul a fost gasit in regiunea Kapandriti, la circa 30 km nord de capitala elena, pilotul declarand politiei ca a fost luat ostatic de un barbat si o femeie care l-au obligat sa survoleze inchisoarea. Dupa ce au parasit elicopterul, infractorii au fugit mai departe cu doua masini care ii asteptau la fata locului.

» Complici nedespartiti
Criminalul grec Vassilis Paleokostas, 43 de ani, condamnat pentru rapire si jafuri bancare, a fost capturat in august la Thessalonic si este considerat a fi responsabil de rapirea presedintelui Federatiei Industriilor din nordul Greciei (SEBE) si presedintele grupului Alumil, miliardarul Georges Milonas, eliberat dupa plata unei mari rascumparari, dar si de rapirea armatorului grec Pericle Panagopulos, eliberat in ianuarie dupa plata rascumpararii. Alket Rizai, 32 de ani, este un mafiot condamnat pentru crima. Prima evadare a celor doi de la Korydallos, tot cu ajutorul unui elicopter deturnat, a fost organizata de fratele lui Vassilis, Nicos Paleokostas, el insusi un fost evadat din acest penitenciar, arestat in septembrie 2006.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă