15.6 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialEva Tofalvi, prestatie satisfacatoare in Cupa Mondiala

Eva Tofalvi, prestatie satisfacatoare in Cupa Mondiala

Eva Tofalvi a ocupat locul 28 la 10 kilometri urmarire, in cadrul celei de-a doua etape a Cupei Mondiale de biatlon feminin, care s-a desfasurat, la finalul saptamanii trecute, la Hochfilzen (Austria). Proba a fost castigata de sportiva germana Andrea Henkel, urmata de Linda Grubben, din Norvegia, si de suedeza Anna Carin Olofsson.
In ciuda pozitiei modeste pe care a incheiat proba schioarea noastra, de la care specialistii asteapta o clasare in primele sase locuri la Campionatele Mondiale din februarie 2007, conducerea federatiei romane de specialitate s-a declarat satisfacuta.
„Doar la prima vedere este un rezultat slab. La ora actuala, pe noi ne intereseaza punctajele, iar Eva Tofalvi a acumulat 10 puncte valoroase la Hochfilzen. Noi gandim in perspectiva viitoarei editii a Jocurilor Olimpice, desi pana atunci mai sunt aproape patru ani. Important este ca in aceasta perioada, de dupa Jocurile de la Torino, sa ne mentinem in primele 30 de locuri, pentru a nu pierde legatura cu plutonul olimpic. In opinia mea, reusim acest lucru in ciuda conditiilor de pregatire si a fondurilor sarace de care dispunem”, a comentat Constantin Arghiropol, secretarul general al FRSB.
Ieri, in ultima zi a etapei de Cupa Mondiala din Austria, stafeta noastra, formata din Dana Plotogea, Mihaela Purdea, Alexandra Rusu si Eva Tofalvi, s-a clasat pe locul 15 in proba de 4×6 km.
„Din cele 41 sau 43 de tari inscrise la Cupa Mondiala, si fata de posibilitatile noastre, sa fii in prima treime mondiala este un rezultat bun. Bineinteles ca dorim sa obtinem rezultate din ce in ce mai valoroase, dar deocamdata acesta ne este nivelul”, a conchis Arghiropol.

Cele mai citite

SUA vor trimite suplimentar trupe militare în Orientul Mijlociu ca răspuns la tensiunile existente

Statele Unite vor trimite suplimentar "un număr mic" de efective militare în Orientul Mijlociu ca răspuns la tensiunile regionale în creştere, în plină escaladare...

Joe Biden întâlnire importantă cu omologul său din Emiratele Arabe Unite

Preşedintele american, Joe Biden, s-a întâlnit luni la Washington cu preşedintele Emiratelor Arbae Unite (EAU), Mohammed bin Zayed al-Nahyan, cu care a discutat despre...

Turcia acuză Israelul de destabilizarea întregii regiuni după atacurile din Liban

Turcia a acuzat luni Israelul că prin atacurile sale militare din Liban a "intrat într-o nouă fază" care "va duce întreaga regiune la haos",...
Ultima oră
Pe aceeași temă