20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialEva Tofalvi, pe 7 la Mondiale!

Eva Tofalvi, pe 7 la Mondiale!

Sportiva romana Eva Tofalvi s-a clasat pe locul 7 in proba feminina de 15 km din cadrul Campionatelor Mondiale de biatlon de la Pyeongchang (Coreea de Sud), desfasurata miercuri. Victoria a revenit reprezentantei Germaniei, Kati Wilhelm, care a castigat cu aceasta ocazie cel de-al doilea sau titlu mondial in decurs de patru zile, dupa cel obtinut sambata, la sprint.
Cu timpul de 44min.03sec. 1/10, Wilhelm a devansat-o cu 39,5 secunde pe slovena Teja Gregorin, medaliata cu argint, si cu 46,5 secunde pe norvegianca Tora Berger, castigatoarea medaliei de bronz. Tofalvi a incheiat proba la 1min.29sec.9/10 de invingatoare, toate cele patru sportive fiind penalizate cu cate un minut pentru o tinta ratata la sesiunea de tir. Romania a mai avut inca trei reprezentante in aceasta proba, Dana Plotogea, Alexandra Stoian si Mihaela Purdea, clasate pe locurile 50, 68 si, respectiv, 75.

Recent, Eva Tofalvi a devenit prima sportiva din tara noastra care a castigat o etapa de Cupa Mondiala la biatlon. Cursa a avut loc in decembrie anul trecut, iar la vremea respectiva Tofalvi a terminat pe pozitia secunda. Cum Tofalvi fusese depasita, in etapa desfasurata la Hochfilzen, doar de Akhatova, care apoi a fost depistata dopata si suspendata, descalificarea acesteia a insemnat, implicit, primirea laurilor de catre Tofalvi!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă