21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialEuropa de Sud-Est ar putea ramane fara gaze rusesti in ziua alegerilor...

Europa de Sud-Est ar putea ramane fara gaze rusesti in ziua alegerilor europene

Compania ruseasca Gazprom ar putea intrerupe furnizarea de gaze naturale catre sud-estul Europei incepand de duminica, ziua alegerilor pentru Parlamentul European, relateaza site-ul Novinite.com, citat de Mediafax.

Ministrul bulgar al Energiei, Petar Dimitrov, a primit o notificare din partea ambasadorului rus in Bulgaria, Iuri Isakov, cu privire la o posibila sistare a livrarilor de gaze incepand cu duminica. Isakov a avertizat ca, in cazul in care Ucraina nu reuseste sa-si plateasca datoriile catre Gazprom inainte de termenul limita fixat, 7 iunie, compania ruseasca ar putea opri furnizarea de gaze catre Europa de Sud-Est.

Dimitrov a afirmat ca nu exista nici un risc pentru consumatorii din Bulgaria, adaugand ca depozitul de gaze naturale de la Ciren contine in prezent 500 de milioane de metri cubi de gaze.

"Patru milioane de metri cubi pe zi sunt suficiente pentru a ne acoperi cererea pe timpul verii", a conchis Dimitrov, amintind de acordurile de livrare semnate cu Grecia si Turcia dupa criza din ianuarie.

Miercuri, premierul Rusiei Vladimir Putin a anuntat ca Rusia va opri furnizarea de gaze Ucrainei la sfarsitul lunii iunie, in cazul in care aceasta tara nu plateste pentru gazele livrate in mai.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă