13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialEuropa de Sud-Est ar putea ramane fara gaze rusesti in ziua alegerilor...

Europa de Sud-Est ar putea ramane fara gaze rusesti in ziua alegerilor europene

Compania ruseasca Gazprom ar putea intrerupe furnizarea de gaze naturale catre sud-estul Europei incepand de duminica, ziua alegerilor pentru Parlamentul European, relateaza site-ul Novinite.com, citat de Mediafax.

Ministrul bulgar al Energiei, Petar Dimitrov, a primit o notificare din partea ambasadorului rus in Bulgaria, Iuri Isakov, cu privire la o posibila sistare a livrarilor de gaze incepand cu duminica. Isakov a avertizat ca, in cazul in care Ucraina nu reuseste sa-si plateasca datoriile catre Gazprom inainte de termenul limita fixat, 7 iunie, compania ruseasca ar putea opri furnizarea de gaze catre Europa de Sud-Est.

Dimitrov a afirmat ca nu exista nici un risc pentru consumatorii din Bulgaria, adaugand ca depozitul de gaze naturale de la Ciren contine in prezent 500 de milioane de metri cubi de gaze.

"Patru milioane de metri cubi pe zi sunt suficiente pentru a ne acoperi cererea pe timpul verii", a conchis Dimitrov, amintind de acordurile de livrare semnate cu Grecia si Turcia dupa criza din ianuarie.

Miercuri, premierul Rusiei Vladimir Putin a anuntat ca Rusia va opri furnizarea de gaze Ucrainei la sfarsitul lunii iunie, in cazul in care aceasta tara nu plateste pentru gazele livrate in mai.

Cele mai citite

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

Congres Forța Dreptei: Ludovic Orban este ales președinte

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedintele Forţa Dreptei, la primul Congres al formaţiunii, potrivit agerpres.ro. Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat...

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Krainer, va fi adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, a acceptat să fie adus în ţară din Irlanda, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă