8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialEugeniu Petrescu apare pe lista donatorilor PDL din 2004 şi 2006

Eugeniu Petrescu apare pe lista donatorilor PDL din 2004 şi 2006

Eugeniu Petrescu, cel care ar fi facilitat întâlnirea între fostul şef al ANV Radu Traian Mărginean şi fostul şef al Vămii Halmeu Nicoleta Dobrescu, apare pe lista de donatori a PDL din anul 2004 şi 2006, potrivit Mediafax.

Potrivit datelor disponibile pe site-ul Asociaţiei Pro Democraţia, Petrescu Eugeniu a donat, în anul 2004, Partidului Democrat 298.000.000 de lei.

De asemenea, potrivit actului din 30 martie 2007, privind cuantumul total al sumelor provenite din finanţările private ale partidelor politice în anul 2006, conform Legii nr. 334/2006 referitoare la finanţarea activităţii formaţiunilor politice şi a campaniilor electorale, publicat în Monitorul Oficial în martie 2007, Petrescu Eugeniu a donat PDL 15.000 de lei cu chitanţa nr. 495 din 21.09.2006.

Eugeniu Petrescu, cel care ar fi facilitat întâlnirea între fostul şef al ANV Radu Traian Mărginean şi fostul şef al Vămii Halmeu Nicoleta Dobrescu, este apropiat al PDL, “cu o influenţă foarte mare în partid”, susţineau surse judiciare.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că omul de afaceri clujean Liviu Florian i-ar fi dat cei 130.000 de euro lui Eugeniu Petrescu, care i-ar fi dat la rândul său o mică parte din sumă şefului Vămilor, o altă parte având destinaţie politică.

Procurorii DNA care anchetează dosarul mitei de la Vama Halmeu au susţinut în faţa instanţei care a decis arestarea a trei persoane în acest dosar că mita a fost luată “în numele şi pentru un partid politic şi un şef de instituţie”, afirmau surse judiciare.

Sursele citate mai spuneau că din dosar mai reiese că omul de afaceri clujean Liviu Florian, arestat în acest caz, avea o influenţă reală asupra fostului şef al Autorităţii Vămilor Radu Traian Mărginean.

Potrivit surselor citate, Liviu Florian i-a facilitat, în luna septembrie 2009, Nicoletei Dobrescu o întâlnire cu fostul şef Vămilor Radu Traian Mărginean prin intermediul unui anume Eugen Petrescu, întâlnire în cadrul căreia Nicoleta Dobrescu a primit promisiuni că va fi numită în funcţia de şef al Vămii Halmeu.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă