26.5 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialEscrocul "James Bond", condamnat

Escrocul “James Bond”, condamnat

Helg Sgarbi, condamnat in München la sase ani de inchisoare, se dadea "consilier special", un soi de James Bond in serviciul guvernului elvetian. Cucerea femei bogate si filma intalnirile amoroase. santajarea lor i-a adus milioane de euro. Acum, si inchisoarea.

Elvetianul Helg Sgarbi (44 de ani) a fost condamnat de un tribunal din München la sase ani de inchisoare pentru ca a santajat femei bogate, printre care si mostenitoarea BMW. Procesul nu a permis insa ridicarea misterului nici in privinta destinatiei banilor, nici a locului unde se afla casetele video continand intalnirile intime cu victimele sale, casete utilizate apoi pentru santaj.
Scandalul bogatei mostenitoare a BMW, manipulata de acest gigolo santajist care se dadea drept un James Bond elvetian, a fascinat tabloidele si cititorii lor din Germania. Discreta Susanne Klatten, femeia cea mai bogata din Germania, nu a sucombat nici in urma falimentului bancii Lehman Brothers, nici in urma prabusirii exporturilor de automobile germane. Dar pasiunea pentru acest Don Juan a costat-o foarte mult.

Sgarbi a fost condamnat pentru "escrocherie, tentative de escrocherie si santaj" si nu va beneficia de nici o reducere a pedepsei, pentru ca nu a marturisit unde se afla casetele video ale santajului. Dupa ce rupea relatiile cu amantele, el ameninta cu publicarea imaginilor relatiilor intime, filmate in secret. Sgarbi a intalnit-o pe Susanne Klatten, casatorita si mama a trei copii, in urma cu trei ani, intr-un hotel elvetian, pretinzand ca este emisar special al guvernului de la Berna pentru zonele de conflict. A bombardat-o cu telefoane pana cand femeia a cedat avansurilor, iar in august anul trecut barbatul a filmat intalnirea. Pretextand o "calatorie de afaceri" in SUA, Sgarbi a disparut cateva zile, apoi a aparut spunandu-i ca a accidentat o fetita, trebuie sa dea urgent zece milioane de euro si nu are decat trei.

 

Indragostita, Susanne Klatten i-a dat sapte milioane de euro. Ametit de succes, gigolo-ul a luat-o razna si a considerat ca a gasit victima ideala. A revenit si a amenintat ca va trimite fotografii sotului ei, daca nu ii va plati. Numai ca Susanne ii marturisise totul sotului. Sgarbi a amenintat atunci ca va trimite presei fotografiile, considerand ca teama de scandal o va impiedica pe femeia de afaceri respectata sa dezvaluie afacerea. A cerut 49 milioane de euro, apoi 14 milioane, si a fixat un ultimatum pentru 15 ianuarie 2008. Klatten, care depusese plangere la politia germana, a acceptat. A fost sfarsitul aventurii pentru Sgarbi.

Cele mai citite

Magistrații și polițiștii români trebuie instruiți asupra noilor infracțiuni, legate de criminalitatea informatică

Magistrații și polițiștii români trebuie instruiți pentru a putea contracara noile amenințări de criminalitate informatică, cum ar fi cele legate de moneda virtuală și...

Dumitru Buzatu, plasat în arest la domiciliu

Tribunalul Vaslui a decis, luni, plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Dumitru Buzatu, acuzat de luare mită, aflat până acum în...

“Experimentul Cârstoiu va lua sfârșit brusc”, estimează Ludovic Orban

"Experimentul Cârstoiu va lua sfârșit brusc", estimează Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei, referindu-se la candidatul PSD - PNL la funcția de primar general...
Ultima oră
Pe aceeași temă