21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialEscrocherii pe internet in casa unui deputat

Escrocherii pe internet in casa unui deputat

O retea de licitatori prin internet a fost dezmembrata ieri de anchetatorii romani. Procurorii au descins in cursul diminetii in 35 de locatii si au ridicat 24 de persoane, liderul gruparii fiind gasit in casa deputatului PD-L de Neamt Dumitru Puzdrea, au declarat surse judiciare citate de Mediafax.

Deputatul Dumitru Puzdrea a declarat ca nu stie despre descoperirea de catre procurorii DIICOT a liderului unei retele de fraude pe internet in locuinta sa, ca sotia sa a inchiriat apartamentul unei persoane, iar politia urmeaza sa le dea mai multe detalii.

"Nu stiu prea multe despre chestia asta. Am aflat si eu tot de la dumneavoastra si am sunat-o pe sotie si am intrebat-o ce se intampla. Este adevarat ca exista la ora actuala o discutie purtata de sotie cu cei de la politie si cu omul care a inchiriat apartamentul respectiv, dar inca nu este clar ce se intampla", a declarat deputatul Dumitru Puzdrea. El a precizat ca sotia sa a inchiriat apartamentul unei persoane, iar acum "s-a dus acolo sa vada despre ce este vorba".

Puzdrea a mai spus ca nu stie nici unde au avut loc descinderile si nici daca este vorba despre locuinta sa din Bucuresti, dar a tinut sa mentioneze ca apartamentul din strada Nicolae Racota, situat in sectorul 1 al Capitalei, este singura sa locuinta, asa cum a completat si in declaratia de avere. "Cand voi avea la indemana procesul-verbal incheiat de organele de politie acolo, atunci putem sta de vorba. Nu pot sa fac afirmatii hazardate, astept si eu sa primesc actul si apoi ma voi putea pronunta", a mai spus Puzdrea.

Ancheta a pornit in urma unei solicitari a FBI (Federal Bureau of Investiagtion), determinata de plangerile unor cetateni americani inselati pe internet. Plecand de la solicitarea FBI, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au monitorizat aproximativ sase luni activitatea retelei de licitatori prin internet. Punctele terminus ale retelei au fost identificate in Valcea – Dragasani, Teleorman – Alexandria.

In cadrul actiunii de ieri, denumita "MALWARE", au fost facute 19 perchezitii in Ramnicu Valcea, doua in Dragasani, una in comuna Maciuca, doua in Alexandria, noua in Bucuresti, una in Hunedoara si una in Sibiu. In urma acestora au fost ridicate 18 laptopuri, 12 PC-uri, 29 de telefoane mobile, 19.500 lei, 24.300 euro, 4.500 lire sterline si un pistol cu gloante de cauciuc. Totodata, mai sunt cautate alte persoane, care nu au fost gasite la domiciliile declarate. Conform unor surse apropiate anchetei, liderul retelei se numeste Romeo Chita.

Anchetatorii sustin ca membrii retelei se ocupau cu patrunderea fara drept in sisteme si conturi bancare, dupa care organizau licitatii fictive pe diferite site-uri, unde au atras sute de cetateni straini. Ei au reusit sa obtina sume importante de bani, peste 400.000 euro, achizitionand in acelasi timp bunuri imobile, apartamente si vile, precum si autoturisme de lux, proportional cu rolul si ierarhia pe care o aveau in grup.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă