2 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024
AcasăSpecialEpidemie de febră Dengue în India. Avertismentul MAE

Epidemie de febră Dengue în India. Avertismentul MAE

MAE informează cetăţenii români se află sau intenționează să călătorească în India că țara se confruntă cu epidemie de febră Dengue, care afectează cu preponderenţă zona capitalei New Delhi, informează Mediafax.

Febra Dengue este o boală infecţioasă acută, produsă de virusul „Denga”, care se transmite la om prin muşcătura unui ţânţar infectat, din specia Aedes.

Boala se manifestă prin stări febrile, stări de oboseală, migrene, dureri articulare şi iritaţii ale pielii. În cazuri grave, pot apărea hemoragii pe suprafaţa corpului. Boala se poate manifesta cu severitate în special la persoanele cu un sistem imunitar slăbit, putând duce chiar la deces. Pentru moment, nu există nici un vaccin care să prevină infectarea cu acest virus. De asemenea, nu există nici un medicament specific pentru această boală, tratamentul fiind simptomatic, precizează MAE.

„Singura metodă eficientă de prevenire a apariţiei bolii constă în protecţia împotriva muşcăturilor de ţânţari (folosirea mijloacelor de protecţie chimică – repelente, sau a altor mijloace de protecţie, precum: purtarea de îmbrăcăminte adecvată – pantaloni lungi, cămăşi sau bluze cu mânecă lungă, plase de ţânţari la geamuri şi deasupra paturilor)”, se mai arată în comunicatul transmis de Ministerul de Externe.

MAE precizează că pentru informaţii suplimentare, pot fi accesate paginile dedicate de Internethttp://www.mcdonline.gov.in/dengueawareness.html şi http://www.cnscbt.ro/index.php/sfaturi-pentru-calatori.

De asemenea, ministerul recomandă cetăţenilor români să manifeste o atenţie sporită privind măsurile de prevenţie pe timpul deplasărilor în India, să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Cele mai citite

Riscul unui război nuclear nu a fost niciodată atât de mare pentru Coreea de Nord, spune Kim Jong Un. Acuzații la adresa SUA

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a acuzat Statele Unite de amplificarea tensiunilor, afirmând că riscul unui război nuclear nu a fost niciodată atât de...

Lui Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Doru Trăilă li s-a ridicat controlul judiciar. Unde pot călători cei trei

Curtea de Apel București a acceptat scoaterea de sub control judiciar a lui Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Doru Trăilă. Aceștia au dreptul să...

Producătorii locali, tot mai prezenți în restaurante: o asociație dedicată le susține accesul în HoReCa

Marius Tudosiei, fondatorul Asociației Lanțului Alimentar Scurt (ALAS), susține pentru ZF că micii producători locali de alimente, de la brânzeturi la sparanghel, câștigă teren...
Ultima oră
Pe aceeași temă