21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialEnergy Oscars 2013 - cei mai buni din energie

Energy Oscars 2013 – cei mai buni din energie

Prima ediţie a premiilor Oscars pentru energie şi-a desemnat câştigătorii. Aceştia vor fi comunicaţi şi celebraţi pe 21 noiembrie, la Cercul Militar Naţional. Audienţa va fi alcătuită din peste 200 de lideri de vârf ai industriei, precum şi decidenţi din industriile conexe şi din rândul autorităţilor publice cu atribuţii de reglementare şi control.

Premiile Energy Oscars 2013 au rolul de a recunoaşte şi răsplăti reuşita şi bunele practici în sectorul energetic din România. Proiectul lansat de energynomics.ro îşi asumă ca rol principal să ofere comunităţii energetice din România modele de succes, repere aspiraţionale şi studii de caz din partea unor organizaţii şi personalităţi excepţionale.

Totodată, premiile Energy Oscars 2013 îşi propun să scoată în evidenţă reuşitele din domeniul energetic pentru o mai bună vizibilitate în faţa partenerilor de afaceri şi a publicului larg. Premiile se bucură de susţinerea şi încrederea celor mai reputate instituţii şi asociaţii profesionale din domeniul energetic autohton.

Candidaturile au fost colectate între 20 august şi 20 octombrie. Cei şapte membri ai juriului au avut de analizat 44 de propuneri. Ei şi-au exprimat opţiunile online, pe site-ul oscars.energynomics.ro.

Valeriu Binig, director de Servicii Financiare pe Energie şi Resurse Deloitte România
Obie Moore, senior counsel Dentons
Roberto Musneci, partener Serban & Musneci Associates
Marius Popescu, director executiv Energy Brains Consulting
Nicolae Vasile, preşedintele Comitetului Ştiinţific CNR-CME
Sergiu Sebesi, preşedinte CSR Nest Association
Cristian Sporiş, vicepreşedinte Divizia Corporate Raiffeisen Bank

Au fost luate în calcul criterii distincte pentru fiecare categorie.

BEST CORPORATE CITIZEN

Premiul recompensează compania care a avut cel mai important impact asupra comunităţii în care activează (donaţii, sponsorizări, responsabilitare faţă de mediu, alte forme de CSR).

WASTE MANAGEMENT

Premiul recompensează compania care a desfăşurat cel mai important proiect de waste management din acest an (colectarea, transportul, procesarea sau eliminarea, administrarea sau monitorizarea materialelor reziduale, cu impact favorabil asupra sănătăţii sau esteticii mediului înconjurător).

DEAL OF THE YEAR

Premiul recompensează compania care au reuşit cea mai importantă procedură de achiziţie/preluare/fuziune/farm-in/farm-out. Printre criteriile de analiză: mărimea şi impactul operaţiunii (raportat la mărimea iniţială a companiei), perspectivele de dezvoltare ale companiei rezultate, gradul de inovaţie.

FINANCING OF THE YEAR

Premiul recompensează compania/companiile care au reuşit cea mai inventivă şi de impact finanţare pentru sectorul energetic din România. Printre criteriile de analiză: structura acordului de finanţare, impactul asupra companiei finanţate, creşterea de afacere anticipată, beneficii pentru acţionari.

BEST NEW-COMER

Premiul recompensează compania care a venit cu cea mai interesantă noutate în acest an: nou intrată în România, extindere de domeniu, nou proiect de amploare, tehnologii neutilizate până în prezent.

EXECUTIVE OF THE YEAR

Premiul recompensează cel mai inventiv, inspiraţional şi de impact manager din sectorul energetic românesc. Printre criteriile de analiză: managerul a probat capacităţi de lidership, a contribuit la creşterea companiei, a introdus şi aplicat strategii de business inovative.

LIFETIME ACHIEVEMENT AWARD

Premiul recompensează o personalitate a industriei energentice din România (capacităţi de lidership, contribuţii la dezvoltarea companiei, a introdus şi aplicat strategii de business inovative, a creat şcoală).

OUTSTANDING DEVELOPMENT

Premiul recompensează compania care s-a remarcat printr-o reuşită punctuală, cu mare impact, care a atras atenţia şi a devenit reper în cadrul industriei, pe parcursul ultimului an.

Proiectul Energy Oscars 2013 este în cea mai mare măsură autofinanţat, propus şi organizat de Wing Media Energy Consulting, prin energynomics.ro şi partenerii săi. Accesul la competiţie este liber şi gratuit pentru oricare companie care activează în domeniul energetic românesc, indiferent de mărime, sector de activitate sau structură a acţionariatului.

Ceremonia de decernare a premiilor Energy Oscars pe anul 2013 va avea loc pe 21 Noiembrie 2013, între orele 18:00 şi 22:00, în Sala de marmură a Cercului Militar Naţional din Bucureşti.

Printre partenerii din acest an se numără: WU Executive Academy, Grup Servicii Petroliere, SOCAR, RVR Energy, Prospecţiuni, Viroti, DSV Solutions, Brigde, Audi, Raiffeisen Bank, ICAP, Marsay, Horvath & Partners, Artmark, ROPEPCA.

Premiile Energy Oscars 2013 se bucură de sprijinul a numeroşi parteneri strategici între care ROEC, CNR-CME, UPG şi CRE.

Pentru o bună expunere mediatică, avem suportul The Money Channel, Forbes, Nine OClock, Finanţiştii, Mesagerul Energetic.

8 STATUETE PENTRU EXCELENŢA ÎN ENERGIE

Premiile Oscars pentru energie au de astăzi şi o identitate vizuală! Prin efortul şi graţia artistului plastic Adrian Ilfoveanu, câştigătorii anului 2013 vor fi recompensaţi inclusiv printr-o statuetă de bronz, unicat şi realizată special pentru acest moment de gală.

Prima ediţie a premiilor Energy Oscars reuneşte 44 de companii, proiecte şi personalităţi care s-au remarcat în anul 2013. Premiile recunosc succesul în responsabilitate socială şi administrarea deşeurilor, precum şi cele mai spectaculoase realizări din 2013: tranzacţia anului, investiţia anului, premiera anului, managerul anului.

O categorie distinctă va recunoaşte meritele unei personalităţi de excepţie a industriei energetice româneşti, care de-a lungul carierei sale a influenţat în mod categoric, prin exemplul personal, nu doar industria, dar şi numeroase generaţii de specialişti.

Juriul este alcătuit din 7 personalităţi cu o reputaţie dincolo de orice îndoială, provenind din 7 domenii diferite ale industriei energetice, din România şi din străinătate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă