13 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialEmoţii la debutul campionatului

Emoţii la debutul campionatului

Cele patru formaţii constănţene vor începe noul sezon competiţional la finele acestei săptămâni, când este programată prima etapă a Ligii a II-a la fotbal.

 

Aşteptarea microbiştilor constănţeni se apropie de final. Sâmbătă se va da startul unui nou sezon în Liga a II-a la fotbal. În seria I a competiţiei sunt angrenate nu mai puţin de patru echipe din judeţul Constanţa, ceea ce reprezintă un sfert din numărul total al participantelor.

Viitorul Constanţa a avut parte de cea mai bună campanie de transferări şi totodată cel mai bun program de pregătire. Formaţia antrenată de Cătălin Anghel a efectuat şi un cantonament în Olanda, la baza unde se pregăteşte şi naţionala Olandei. În cadrul acelui stagiu, Viitorul a susţinut şi patru partide amicale cu echipele de tineret ale unor mari formaţii din Ţara Lalelelor.

Constănţenii au încheiat cu un bilanţ de trei victorii şi un singur rezultat de egalitate. Astfel, Viitorul pare a fi cea mai în formă echipă de pe litoral înaintea startului campionatului. Farul este cea mai iubită echipă a Constanţei, însă situaţia de acolo lasă de dorit.

Încă măcinată de probleme financiare, echipa constănţeană nu a reuşit să îşi formeze un lot pe măsura obiectivului, promovarea în primul eşalon, deşi tehnicianul Marian Pană a testat nici mai mult, nici mai puţin de 50 de jucători. În cele din urmă, s-a definitivat lotul, dar antrenorul marinarilor a lăsat deschisă lista.

„Mai avem nevoie de jucători pentru a avea un campionat liniştit. Ne aşteaptă partide grele şi trebuie să avem un lot cât mai echilibrat valoric. În prezent stăm bine, însă mai avem de lucru pentru a reuşi să îndeplinim ceea ce ne-am propus”, a declarat Marian Pană. 

Săgeata Năvodari şi Callatis Mangalia sunt celelalte două formaţii care vor reprezenta judeţul în eşalonul secund. Dacă Săgeata are obiectiv accederea în Liga I, obiectiv pe care sezonul trecut l-a ratat la mustaţă, Callatis nu doreşte decât să se menţină în Liga a II-a, iar tehnicianul Marin Barbu să construiască o echipă competitivă pentru viitor. 

Două în deplasare, două acasă

Federaţia Română de Fotbal a decis ca, în fiecare etapă, două dintre echipele constănţene să evolueze pe teren propriu şi două în deplasare, cu excepţia rundelor în care sunt programate meciuri directe. Astfel, în runda inaugurală, echipele care vor juca în deplasare sunt Farul, pe terenul celor de la Bacău, şi Săgeata Năvodari, care va întâlni CS Otopeni. Viitorul Constanţa şi Callatis Mangalia vor întâlni pe Dunărea Galaţi şi, respectiv, Delta Tulcea. Toate meciurile se dispută de la ora 11.00, sâmbătă.

4 formaţii din judeţul Constanţa vor lua startul sâmbătă într-o nouă ediţie a Ligii a II-a.

Cele mai citite

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...
Ultima oră
Pe aceeași temă