25 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSpecialEmil Boc: Suntem preocupati de mentinerea cotei unice la impozit

Emil Boc: Suntem preocupati de mentinerea cotei unice la impozit

Premierul Emil Boc a apreciat, joi, ca mentinerea cotei unice de impozitare de 16 la suta, in Romania, poate stimula in continuare economia, informeaza Agerpres.

"Suntem preocupati de mentinerea cotei unice, pentru ca aceasta ne-a permis sa avem o crestere economica pana acum si poate fi premisa unei relansari economice. Nu cred ca o majorare a acesteia poate duce la relansarea economiei, ci, dimpotriva, o poate bloca", a spus Boc.

Primul-ministru a reafirmat, pe de alta parte, faptul ca Romania nu a incheiat, pana in prezent, nici un acord de finantare cu Fondul Monetar International sau cu Comisia Europeana, ci exista doar discutii la nivel tehnic.

"Deocamdata nu am incheiat nici un acord cu FMI sau cu Comisia Europeana. Exista doar discutii la nivel tehnic", a spus Boc, dar a admis ca Romania este in discutii cu CE, pentru asigurarea unei finantari externe a deficitului de cont curent si a celui public.

Acesta a explicat ca exista un parteneriat intre Comisia Europeana si Fondul Monetar International, din punct de vedere al consultantei. Emil Boc a participat la o conferinta pe tema evolutiilor de pe piata romaneasca auto.

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite

Schimbare de planuri! Simona Halep s-a retras de la turneul WTA de la Oeiras

Simona Halep și-a anunțat retragerea de la turneul WTA 125 de la Oeiras, invocând faptul că are nevoie de mai mult timp pentru a...

Salariul mediu net din luna februarie a ajuns la 4.876, cu 14,2% mai mult față de perioada similară din 2023

Câştigul salarial mediu net a fost de 4.876 lei în februarie, în creştere cu 17 lei (+0,3%) faţă de luna ianuarie 2024. Comparativ cu...

Carmen Palade, trimisă în judecată pentru devalizarea firmelor lui Dan Adamescu

După 6 ani de anchetă, procurorii au trimis-o în judecată pe Carmen Palade, acuzată că a delapidat zeci de milioane de lei din firmele...
Ultima oră
Pe aceeași temă