5.3 C
București
miercuri, 1 ianuarie 2025
AcasăSpecialEmil Boc: "Craisorul" ramane!

Emil Boc: „Craisorul” ramane!

Primarul Emil Boc a declarat ieri pentru Romania libera ca nu a semnat petitia "Avram Iancu merita ceva mai bun" si nu este de acord cu mutarea statuii din Piata

Primarul Emil Boc a declarat ieri ca nu a semnat petitia prin care grupul MindBomb cere solutionarea problemei urbanistice a statuii lui Avram Iancu din Cluj-Napoca. Numele primarului apare printre cei 100 de semnatari ai petitiei online, insa oricine ar fi putut completa cu numele lui Emil Boc.
Contactat ieri de Romania libera, primarul a declarat ca nu el este cel care a semnat in numele sau. "Nu am semnat si nu sunt de acord cu mutarea statuii. Am alte prioritati", a spus Emil Boc.
Petitia "Avram Iancu merita ceva mai bun" a fost postata ieri pe site-ul www.petitiononline.com si adunase pana seara peste 100 de semnaturi, printre numele postate regasindu-se mai multi jurnalisti si oameni de cultura clujeni.
Sub egida "Jos cu Avram Iancu", petitia se adreseaza primarului Emil Boc si Consiliului Local Cluj-Napoca si cere solutionarea problemei statuii, pe care initiatorii petitiei o considera "un simbol al intolerantei, inesteticului si prostiei".
"Intr-unul dintre cele mai cunoscute ghiduri europene de calatorii, Le Routard, statuia e descrisa ca fiind, citam, «incredibil de comica». Strainii se distreaza. Clujenii nu au, insa, nici un motiv de veselie. Doar de amaraciune", se mai arata in petitia postata de un grup de initiativa care doreste un Avram Iancu mai apropiat de realitatea ardeleana.
Pe site-ul MindBomb este afisata explicatia campaniei: "Dorim ca primarul Clujului si consilierii locali sa fie acei lideri care sa afirme dreptul tuturor la spatiul orasului. Decizia de redare a pietelor principale cetatenilor Clujului ar trebui sa fie un prim pas dintr-un proces amplu de salubrizare estetica si de normalizare a spatiului public".

Cele mai citite

Dorințe pentru 2025: Românii vor sănătate, călătorii și schimbări profesionale

Românii își propun pentru 2025 să adopte un stil de viață mai sănătos și să călătorească mai mult, conform unui studiu recent al unei...

România, oficial în Spaţiul Schengen terestru: modificări majore la punctele de trecere a frontierei

Decizia marchează o etapă istorică pentru România și Bulgaria, care devin graniţe externe ale Spaţiului Schengen România şi Bulgaria au intrat, de la miezul nopţii,...

Ce urmează, după ce s-a încheiat furnizarea de gaz rusesc către Europa, prin Ucraina

Naftogaz din Ucraina a refuzat să-și reînnoiască acordul de tranzit de cinci ani cu Gazprom din Rusia Aprovizionarea Rusiei cu gaz către Europa a scăzut...
Ultima oră
Pe aceeași temă