20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialEmerich Jenei: „Meciul cu Ungaria nu mai contează acum!“

Emerich Jenei: „Meciul cu Ungaria nu mai contează acum!“

România a învins Ungaria cu un scor la care nu multă lume se gândea înainte, 3-0, vineri seară, iar selecţionata lui Piţurcă adună laudele acestei victorii strălucitoare. Fostul antrenor al echipei naţionale, Emerich Jenei, este unul dintre cei care aplaudă victoria României şi crede că rezultatul obţinut confirmă strategia bună aleasă de Victor Piţurcă.

„Eu mizam că Piţurcă o să ţină cont de performanţa Stelei şi de jucătorii ei, pentru că Steaua a avut un parcurs frumos în Liga Campionilor şi în campionat şi atunci era normal să aibă o echipă cât de cât omogenă. Cred că putea să joace cu mai mulţi jucători de la Steaua, dar iată că a fost foarte bine şi aşa“, a declarat fostul selecţioner, în exclusivitate pentru Sport Total FM.

Cu toate astea, România are nevoie de victorie şi cu Turcia, în partida de marţi seară, astfel că Jenei îi îndeamnă pe „tricolori“ să lase de-o parte euforia şi să se concentreze exclusiv meciul următor. „Sunt sigur că Piţi o să-i readucă pe jucătorii noştri pe pământ şi trebuie să-i convingă că meciul cu Ungaria nu mai contează. Noi trebuie să ne gândim la meciul cu Turcia, pentru că va fi mult mai greu“, a sintetizat Emerich Jenei.

Nea Imi, dezamăgit de maghiari

Chestionat pe marginea incindentelor provocate de suporterii unguri la Bucureşti, înainte şi după meci, Emerich Jenei, care are origini maghiare, a spus că s-a ruşinat de comportamentul vecinilor din Câmpia Panoniei. „Sunt dezamagit, pentru că eu, fiind aproape de Ungaria mai trec dincolo, la Debrecen. Eu nu-i văd pe aceşti oameni care sunt vecinii noştri să fie atât de răi şi să facă asemenea manifestări care nu seamănă deloc cu ceea ce înseamnă civilizaţie. Mi-a fost pur şi simplu ruşine. Dar vreau să atrag atenţia că şi ai nostri fac uneori astfel de lucruri”, a mai precizat Jenei, la Sport Total FM.

Tricolorii, cotaţi cu prima şansă pentru baraj

În urma victoriei cu 3-0, România a urcat pe locul doi în clasamentul Grupei D pentru calificarea la Cupa Mondială, după Olanda, având cele mai mari şanse de a prinde un loc pentru baraj. Jocul foarte entuziast al elevilor lui Victor Piţurcă l-a impresionat şi pe cel care a adus Cupa Campionilor în România, Helmuth Duckadam, convins că a văzut în meciul de vineri promisiunea unui alt viitor pentru echipa naţională. „În momentul de faţă, zic eu că avem o naţională competitivă. În opinia mea este cel mai bun meci făcut de echipa naţională în ultimii ani. Cred că ar trebui să jucăm la victorie pentru a obţine un rezultat care să ne favorizeze”, a declarat fostul portar al Stelei, la Sport Total FM. Printre jucătorii apreciaţi de fostul goalkeeper s-a numărat şi proaspătul stelist transferat la Tottenham, Vlad Chiricheş, căpitan în faţa maghiarilor, căruia a ţinut să-i atragă atenţia: “Mi-a dat ceva emoţii la o fază, dar e stilul lui. Şi la Steaua mai făcea câte una din asta. Eu cred că o să aibă mai multă încredere în el jucând în Anglia şi se va pune la punct şi la jocul aerian, pentru că acolo, dacă nu te descurci cu jocul aerian, te cureţi singur”, a mai spus Duckadam. România va înfrunta Turcia, marţi seară, de la ora 21.00, într-o partidă ce se va desfăşura tot pe Arena Naţională, în grupa D a preliminariilor Campionatului Mondial din Brazilia 2014.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă