11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialEmanuel Valeriu va fi audiat de CNSAS

Emanuel Valeriu va fi audiat de CNSAS

Emanuel Valeriu, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), va fi chemat pentru audiere la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, a declarat pentru Mediafax Mircea Dinescu, membru al Colegiului CNSAS.

Potrivit unui comunicat remis marti, Colegiul CNSAS a decis verificarea la cerere, cu invitare la audiere, pentru mai multe persoane publice, printre care se afla si un membru CNA.

Emanuel Valeriu a declarat pentru Mediafax ca nu a primit in ultimele zile nicio invitatie din partea CNSAS. Totusi, acesta a amintit ca a primit o adresa de la CNSAS in urma cu aproximativ trei luni, prin care a fost convocat la discutii privind o eventuala colaborare cu Securitatea.

"Cineva, nu stiu cine, a cerut informatii despre mine. Atunci le-am dat telefon (membrilor CNSAS, n.r.) si mi-au dat o hartie in care scrie ca am fost urmarit 21 de ani, este o pagina favorabila mie", a declarat Emanuel Valeriu, explicand ca "pagina favorabila" este o copie a unui act care exista la CNSAS si care se refera la activitatea lui.

Emanuel Valeriu a declarat ca nu a cerut consultarea dosarului de la CNSAS pentru ca nu este interesat de ceea ce contine acest dosar.
Valeriu a mai spus si ca, daca va primi invitatie de la CNSAS, nu ii va da curs. "Nici nu raspund daca ma cheama. Adica nu ca nu le raspund, dar le trimit pagina aia pe care o am de la ei", a precizat membrul CNA.

Emanuel Valeriu a fost numit pentru functia de membru CNA de Parlamentul Romaniei, la propunerea Presedintelui Romaniei, pentru perioadele 2001 – 2002 si 2002 – 2008.

Potrivit site-ului CNA, Emanuel Valeriu a fost redactor la ziarul "Gazeta Sporturilor" (1941 – 1944), redactor la Radiodifuziunea Romana (1944 – 1957), reporter la Televiziunea Romana (1957 – 1958), realizator la TVR (1963 – 1966), producator la TVR (1970 – 1976), vicepresedinte al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) (1990 – 1992), producator la SRTV (1992 – 1993), secretar general de redactie la TVR (1993 – 1994).

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...

ROCA Investments înregistrează creștere pentru al șaselea an consecutiv, în pofida unui an plin de provocări, și o valoare de piață de 81,64 mil...

ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România, celebrează șase ani de activitate pe piața locală. Compania anunță o evaluare curentă...
Ultima oră
Pe aceeași temă