9.5 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăSpecialElvetia, victorie inutila

Elvetia, victorie inutila

Elvetia a inregistrat o victorie de palmares, 2-0 cu Portugalia, inutila insa in stabilirea ierarhiei finale a grupei A de la Euro. Victoria gazdelor a fost facilitata si de faptul ca Luiz Felipe Scolari, selectionerul Portugaliei, echipa calificata deja in sferturi, a decis sa menajeze mai multi titulari din primele doua meciuri, astfel ca Deco, Nuno Gomes, Cristiano Ronaldo si Simao Sabrosa au fost rezerve. De partea cealalta, selectionerul Kobi Kuhn si portarul Pascal Zurberbuhler s-au aflat la ultimul meci pentru Elvetia.
Selectionerul Portugaliei, Luiz Felipe Scolari, considera ca a gresit facand doar opt modificari in primul unsprezece, la ultima partida din grupa A, din cauza celor patru cartonase galbene primite. "Ar fi trebuit sa schimb 11 jucatori, am facut o greseala. E vina mea, ar fi trebuit sa ma gandesc de doua ori. Am riscat prea mult in acest meci. Toate cartonasele galbene se cumuleaza. De aceea regret ca nu ar fi trebuit sa imi asum aceste riscuri", a spus antrenorul brazilian.
Aflat la ultimul meci ca selectioner al Elvetiei, Jakob Kuhn spune ca a realizat un succes "nostalgic" pentru ca jucatorii sai ar fi meritat cel putin un punct din primele doua meciuri. "Sunt foarte bucuros, dar si putin nostalgic. Am fi meritat cel putin un punct din primele doua partide si ne-am fi putut califica in sferturile de finala. In acest meci, echipa a jucat pentru public si a facut-o foarte bine. Cred ca Elvetia va progresa", a declarat Kuhn.
La ultimul meci pe banca Elvetiei, Jakob Kuhn a fost placut impresionat de surpriza pe care i-au pregatit-o jucatorii si staff-ul tehnic, un banner pe care scria "Multumim, Kuhn", in aplauzele celor 40.000 de spectatori. "Nu stiam ca mi-au pregatit asa ceva. Am fost foarte emotionat de aceasta expresie de recunostinta. Am petrecut momente minunate cu ei", a spus antrenorul elvetian, care va fi inlocuit dupa Euro 2008 cu germanul Ottmar Hitzfeld, fostul tehnician al echipei germane Bayern München.
» Atacantul elvetian Hakan Yakin a fost desemnat de UEFA jucatorul meciului, el marcand ambele goluri ale gazdelor. Mai mult, Yakin a inscris si golul din meciul cu Turcia, fiind singurul marcator al elvetienilor la acest turneu final.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Dumitru Buzatu e la un pas să scape după ce a fost prins cu șpagă în portbagaj

Într-o întorsătură surprinzătoare în dosarul de corupție al fostului președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, Curtea de Apel Iași a decis să anuleze...

Guvernele Cîţu, Ciucă și Ciolacu lasă în urmă o economie în creștere, dar o datorie publică majorată considerabil

Pe parcursul ultimelor trei guvernări, PIB-ul României a crescut cu 70%, însă datoria publică a avansat cu 80%, ajungând la 876 miliarde lei, reprezentând...

Lista stranierilor pentru meciurile cu Kosovo și Cipru din noiembrie

Selecționerul Mircea Lucescu a anunțat lista preliminară cu jucători din străinătate pentru ultimele două meciuri din Liga Națiunilor, programate pe 15 și 18 noiembrie. Vineri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă